Jack Grealish! Marvelous om någon!

?Jack the Ri...Bomber! Jack Grealish, Mr Aston Villa, dunkade in 1-1 borta mot Brighton idag och det var både en sannerligen viktig och rättvis poäng!

Efter diverse problem för undertecknad att hitta en hyfsad sändning från matchen så lättade det efter tio minuter och det första jag kunde se var hur Guilbert gick upp i en duell och landade illa. Han hämtade sig dock och jag upplevde det som en hyfsat jämna match där Brighton hade enklare att komma till avslut än vad vi hade hade. Efter drygt 20 minuter låg bollinnehavet på 57-43, avsluten på 5-1 men ändå hade vid 2-0 i hörnor. Där är vi som vanligt totalt ofarliga, så den statistiken spelar ingen roll.
I den 38:e minuten fick Grealish en fin passning som han tog emot vid mittlinjen. Han avancerade fram, hårt uppvaktad, men tog sig ända fram till straffområdet där han sköt strax utanför. Så nära!
Brighton kontrade direkt, också de med ett fint anfall och Reina tvingades vittja nätet för första gången i Aston Villas tröja.1-0 i paus.
I den andra var Villa bättre och tryckte på då och så.
Men mittfältet var ingen höjdare. Nakamba och Drinkwater har säkert haft bättre dagar och det saknas en del. Dock var Villa mer på G under första kvarten i andra än under hela första.
Smith gjorde ett dubbelbyte i 67:e minuten. Unge Vassilev och Luiz kom in för Drinkwater och Trezeguet. Kul med Vassilev, även om han inte gjorde några större avtryck.
I den 75:e minuten small det. Villa gick till anfall på högerkanten. Douglas Luiz lyfte en cross mot Jack Grealish som tog emot och helt enkelt bombade in 1-1, helt otagbart för Ryan i Brighton-målet.
“Han är så bra just nu att det är helt galet”, sa Pontus Kåmark om Grealish på Viaplay.
Matchen slutade 1-1 och det får ändå anses rättvist. Viktigt för Villas del att inte förlora.
Super Jack! Vilken spelare! Och härligt att se att hans kläder var lika "sketna som vanligt" efter matchen.