Lagbanner
“Jag trodde du kunde mer, Niva!"

“Jag trodde du kunde mer, Niva!"

Sportbladet tog sig tid att prata om Aston Villa i sitt 60 minuter koncept. Men istället för att lämna avsnittet med ett litet större ego och ett ännu bättre självförtroende, så lämnade jag det hela med frågan: Vad kollade jag just på?


Sportbladet har under en längre tid haft ett 60 minuter program där de pratar om en klubb i både fotboll och hockey i 60 minuter. Efter att ha gjort ett program av de “traditionella topp 6 klubbarna”, så gjorde Sportbladet ett program där de pratade om Villa.      

Jag klickade på play med ett leende då jag vet att Villa överraskat i princip alla denna säsongen. Jag såg även att Makoto och Niva satt som experter, som jag vet har berömt Villa än så länge denna säsong. 

Som sagt så med ett smått lite för högt självförtroende, blev jag faktiskt förvånad när de började prata. Niva och Makoto var överens om att truppen som Villa besitter är en trupp som är motsvarande på samma nivå som Brentford och Brighton. Jag tänkte bara: va?! 

Att Unai Emery är den största faktorn till Villas framgång fattar jag helt och hållet men att Villas trupp är knappast en top 10 trupp köper jag inte. Niva menar att alla har en världsmästare i en Premier League-trupp. Då kanske han missar att han även fått pris som världens bästa målvakt. Han missar även att det bara är Håland och Salah som gjort fler poäng under 2023 än Watkins. 

Sedan börjar Sportbladets gäng att klassa resterande truppen. Där menar de att backlinjen inte alls är något speciellt, de får ?. TRE AV FEM. För en backlinje som tagit fram mest offsider under hela denna säsong. Där menar de att det inte finns någon bredd. Pau Torres är tydligen inte lika bra än Tottenhams backar och Konsa är inte tillräckligt bra.

Ja, ibland undrar man om ens experter kollar på matcherna?  

De så kallade experterna menar att mittfältet är riktigt bra men saknar djup. Men då ska det sägas att Niva & co bara nämner Luiz och McGinn som tillräckligt bra. De nämner att Ramsey varit skadad och snart är tillbaka. Men de så kallade experterna glömmer och nämna kanske den bästa och viktigaste av dem alla: Kamara. Boubacar Kamara nämns inte under hela programmet. Samma sak med Tielemans.  

Anfallet i Villa behövde också förbättras. Då menar de att Villa saknar bredd bakom Watkins. Det köper jag till 100%, och tror att det är en viktig plats att förstärka under januarifönstret. 

Men i helhet när programmet var slut så undrade jag: “Jag trodde du kunde mer Niva.” Efter att ha suttit i Viaplay-studion i ett halvår trodde jag i alla fall att man kunde komma ihåg startelvan i det laget man pratar om.    

För när jag såg klart på det programmet så fick jag den där vanliga känslan: Jag vet fan mer än så kallade experter! 

För om jag ska vara helt ärlig så förväntade jag mig mer av de så kallade experterna.
 

Oskar Almswikoalmswik@gmail.comOskarAlmswik2024-01-23 09:20:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa