Lagbanner
Känner ni vibbarna- Ett nytt lag i topp
Premier Leagues nya utmanare?

Känner ni vibbarna- Ett nytt lag i topp

Klubbrekord efter klubbrekord, vinst efter vinst, klarhet efter klarhet. Ja, efter 16 omgångar av Premier League så ligger Villa bara två poäng till ligaledning. Har toppen fått en utmanare?

Själv så har jag inte jättemånga minnen från O'Neill- tiden med en sjätteplats tre år i rad. Men man kan med stort självförtroende säga att detta kan vara ett av de bästa Villa lagen vi sett på länge. 

Efter år av kämpande mot Millwall, Rotherham eller Birmingham för att komma upp i finrummet igen. Tittande på ett slött Steve Bruce spel som ledde laget till en bottenplacering i The Championship. Sedan säsonger av kämpande för att stanna kvar med ett Dean Smith-spel som började bli utdaterat och ett Steven Gerrard-spel som bara gjorde en arg.

Nu kan man efter alla dessa säsonger äntligen börja titta upp. 

De där tre-fyra säsonger som man behövde kolla upp hur Watford eller Norwich spelade för att kunna andas ut, och ta en förlust mot Crystal Palace på ett lite bättre sätt. De dagarna kan man gladeligen säga är över. Nu så kollar man istället upp att Manchester United och Newcastle tappar poäng samtidigt som man vinner mot Manchester City och Arsenal, på samma vecka. Detta för att kunna ta lite extra luft mellan tredje och femte platsen. 

Förra säsongen så fick topplagen en liten överraskning med Newcastle som lyckades plocka en topp fyra-placering. Men är ytterligare en överraskning på väg? 

För om man ser kring Villas from under det senaste året så borde man inte vara så överraskad. 15 vinster i rad på hemmaplan och en andra plats i Premier Leagues tabell för 2023. Men när allt fokus ligger på hur City eller Liverpool spelar. Om United har en dålig säsong eller inte. Sedan om Newcastle miljarder går bra eller dåligt, så har Villa bara kunnat arbeta i skuggorna och nu  börjat ta en del av det stora rampljuset.

Vi är snart i januari och halvvägs in i säsongen. Om Villa fortfarande är i toppstriden så kan man med stor sannolikhet säga att toppen fått en ny utmanare.

Jätten har vaknat, och jätten är här för att stanna. 

Oskar Almswikoalmswik@gmail.comOskarAlmswik2023-12-10 15:48:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa