Lagbanner
Villa Park, 2022-02-09 21:00

Aston Villa - Leeds United
3 - 3

Lavinrisk på Villa Park
Jacob Ramsey har imponerat under säsongen och i de två träningsmatcherna under uppehållet.

Lavinrisk på Villa Park

Efter ett evighetslångt uppehåll är det äntligen dags att öppna upp Villa Park igen och ta emot gästerna från West Yorkshire, El Loco Bielsas Leeds United.

Elfteplacerade Villa hittade in på vinnarvägen igen strax före uppehållet genom 1-0-segern mot Everton medan femtondeplacerade Leeds åkte på en neslig förlust hemma mot Newcastle. Hemmalaget har matchmotionerat två gånger under vintervilan och inkasserat två segrar, 2-1 mot Brentford och 3-1 mot norska Molde. Watkins nätade glädjande nog i båda matcherna och alltmer utvecklade underbarnet Ramsey hängde en riktig rökare mot norrmännen. 
Skadeläget är ganska oförändrat. Leon Bailey är visserligen nära comeback, men kommer inte att skyndas fram till Leeds-matchen - klokt med tanke på jamaicanens skadehistorik hittills i klubben. Nakamba saknas ett tag till, Traoré ska försöka återhämta sig efter ett skapligt framgångsrikt afrikanskt mästerskap och Trezeguet har lämnat för ett vårlångt lån till Istanbul Basaksehir. Det bör därmed inte bli några stora skrällar i laguppställningen, covida inte något oförutsett inträffar, men det bör bli debut i avbytarbåset på VP för Robin Olsen och premiär i den vackra claret-and-blue tröjan för Calum Chambers, men troligen också vid sidan från start. 
Det mest minnesvärda mötet mellan de båda lagen kan för oss Villa-fans vara ligacupfinalen -96, när Brian Littles mannar mosade Leeds med 3-0. Milosevic hade en bra dag och satte första, legenden Ian Taylor fyllde på och Dwight Yorke gjorde ett av sina 73 mål för Villa - en vacker dag! Vi minns också ett möte mer i närtid, 2019, när farbror Albert Adomah ostört vandrade in med bollen i mål till en kvittering efter Leeds kontroversiella ledningsmål där de inte spelade ut bollen vid skada. Cred till Bielsa, not so much till Pontus Jansson… 
I den här matchen slipper vi förstås Jansson, numera i Brentford, men The Peacocks saknar också flera viktiga kuggar i sin nuvarande trupp, inte minst kaptenen Liam Cooper, Kalvin Phillips och Patrick Bamford. Den sistnämnde är vi glada att slippa. Han var ju ofin nog att sätta tre bollar på oss senast det begav sig på Villa Park. Bamford har inte haft samma utdelning denna säsong. Istället är det brassen Raphinha som har varit flitigast att hitta nätet, åtta gånger. Även han har haft skadekänning, men verkar ändå hitta in i startelvan.
En positiv sak med - staden - Leeds är att den fostrade Andrew Eldritch, som på 80-talet bildade Sisters of Mercy. Någon barmhärtighet hoppas vi inte att Villa erbjuder när gästerna äntrar vårt Temple of Love. Doktor Gerrard verkar ha hittat rätt medicin för våra mannar, så vi vill förstås trumma på och skölja över Leeds som en lavin. För vi är Villa: First and Last and Always! 
 

Morgan Carlsson2022-02-08 22:46:29
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa