Lagbanner
2020-01-28 20:45

Aston Villa - Leicester
2 - 1

Leicester City - Aston Villa 1-1
Kapten!

Leicester City - Aston Villa 1-1

Match för formsvaga Aston Villa borta mot ett av Europas bästa lag kan väl bara gå på ett sätt? Japp, 1-1 och bra utgångsläge inför returen om 14 dagar...

Med tre jobsposter i skadeväg på kort tid och ett prekärt läge i ligan var det nog inte många som gav Aston Villa någon chans när man styrde kosan till King Power Stadium i den första semifinalen i Carabao Cup. 

Det var återigen tre mittbackar som styrde och ställde i försvaret, flankerade av två wingbacks/ytterbackar. Skadeläget och sjukdomsbilden i truppen gjorde att vi ställde upp utan renodlade forwards men trots det skapades det en del framåt mycket tack vare den store dirigenten Jack Grealish. 1-0 genom Frederic Guilbert var nära att följas upp av 2-0 men Ezra Konsas nick träffade Sani Kubatlijas ribba och när sedan nämnde Konsa inte så förtjänstfullt "samarbetade" med Douglas Luiz lyckades till slut hemmalaget trycka in kvitteringen. 

Det oavgjorda resultatet får med bakgrund av många felpass och en del oförmåga från bortalaget ses som tämligen rättvist. Leicester hade mycket boll men en väldigt bra inställning, hårt jobb och lejonlika försvarsinsatser gjorde ändå att Aston Villa som sagt har ett bra utgångsläge inför returmötet på Villa Park.

Det kan nämnas att bortamål inte räknas dubbelt i cupen så det blir straffar som avgör vid oavgjort i returen. Returen spelas onsdagen den 29 januari.

Pär "Coreopsis" Johansson2020-01-09 20:59:02
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa