Målsnålt igen, Villa

Det blev ikväll mållöst på Villa Park mellan hemmalaget och gästande Wolverhampton. Det saknades dock inte chanser för att något av lagen skulle kunna vinna.

Redan efter drygt tre minuter small det i Wolves ribba, Ollie Watkins fick på en rungande pangträff som tog i undersidan av ribban. Som om inte det skulle vara nog dök Konsa upp efter ett inlägg av Traore och skickade bollen i samma ribba bara drygt tio minuter senare.
Vilka lägen!

Annars var det två defensivt starka lag som möttes. Det skapades inte mycket chanser och när första halvlek var summerad hade inget av lagen ett enda avslut på mål. Förvånansvärt att inte ribbträffar räknas dit ändå.

Hela den första halvleken var ganska jämn men Aston Villa hade betydligt mer boll och tryck under den avslutande kvarten. Laget hade flera inlägg från kanterna, men Wolves backlinje var på tårna och tog hand om allt.

I den andra var det ungefär lika jämnt vad gäller bollinnehav, men nu var det mer Wolves som låg på. I den 50:e minuten hade de matchens första avslut på mål och i den 57:e minuten hade jag nästan noterat 0-1. Hur Saiss kunde missa från en halvmeter är en stor gåta (bollen i stolpen innan), men bollen gick turligt nog över. I den 76:e minuten fick de på nytt ett fantastiskt läge men Martinez gjorde en grym räddning och styrde ut bollen till hörna.

Smith gjorde tidiga byten idag. Det kunde i o f s ha straffat sig eftersom MIngs blev skadad med cirka tre minuter kvar. Ändå intressant att han bytte in Barkley redan i den 60:e minuten (Sanson skada) och sedan satte in Davis och Ramsey hyfsat tidigt.
Efter att Mings behandlats på övertid kunde ändå Aston Villa till slut få ett avslut på mål och ett farligt skott av Konsa som nästan strök stolpen i den 93:e minuten.

Närmare än så här kom inget av lagen och med tanke på de båda lagens förträffliga försvar så är 0-0 logiskt. Men det är inte logiskt med tanke på ramträffarna och öppna chanser.
Veckans skörd blev alltså bara en poäng mot Sheffield och Wolves vilket är en klar besvikelse. Sex poäng hade inte bara varit fantastiskt, det var något jag faktiskt räknade med.

Målskyttet, fem gjorda mål på åtta matcher, är inte bra just nu. Å andra sidan är vi otroligt starka bakåt också, det får väl väga upp det negativa. För att ta tre poäng behöver vi göra mål. Låt oss hoppas och tro att det lossnar snart igen!