Lagbanner
Etihad Stadium, 2021-01-20 19:00

Manchester C - Aston Villa
2 - 0

Manchester City - Aston Villa 2-0
Martinez gjorde tillsammmans med backlinjen en kanonmatch.

Manchester City - Aston Villa 2-0

Årets svåraste bortamatch var på förhand en tuff uppgift, men inte omöjlig. Ett heroiskt kämpande Villa höll tätt i 70 minuter fram tills en omdiskuterad situation skulle få huvudrubrikerna efter matchen.

City börjar matchen bäst och tar direkt tag i taktpinnen och tryckte ned Villa i eget straffområde med ett snabbt och fyndigt passningsspel. Vi är dock inte ofarliga utan hotar med våra omställningar vid ett par tillfällen i form av Grealish, Barkley och Traore. Till skillnad från tidigare matcher så var det flera tillfällen där vi misslyckades med att sätta den sista passen med tillräcklig kvalité för att kunna såra City. Vi får koncentrera oss på försvarsspel och gör det riktigt bra. Jag tappade räkningen efter att vi blockerat 7-8 skott i bra position från City som ofta kom runt på kanten och spelade snett inåt bakåt. Halvtidsvilan kändes mer än välkommen och en välbehövlig paus. Någonstans fanns ändå en känsla att vi skulle kunna få med oss ett bra resultat trots Citys dominans. 

Andra halvlek

I början av halvleken har City ett ännu större bollinnehav och nu är känslan att det bara är en tidsfråga innan baklängesmålet ska komma. Otroliga missar blandas med ett fantastiskt försvarsspel och uppoffrande spel från oss. Sakta men säkert kommer vi inni matchen och kommer vid ett par tillfällen till fina omställningar där McGinn är närmast att näta på ett fint inspel från vänster. Tyvärr missar han bollen på den för dagen regntunga och smått svårspelade underlaget och det var något som båda lagen fick erfara. Villa gör ett dubbelbyte när de tar ut Traore och Barkley. In kommer El Ghazi och Ramsey. Kort därefter tvingas Targett utgå skadad och ersätts av Taylor. Och sen till den omtalade situationen som i situationen samt efteråt skapat mycket känslor. Luiz slår en hemåtpassning till Martinez som blir pressad av Rodrigo och tvingar Martinez att slå iväg den på ett tillslag. I situationen som följer vinner Cityspelaren nickduellen som går till Mings som står helt ensam och lugnt tar ner bollen. Från offsideposition dyker Rodrigo upp och tar bollen från Mings och spelar fram Bernardo Silva som med en fin prestation dribblar bort två villaspelare och distinkt sätter bollen i Martinez högra hörn. Snyggt, men var det verkligen korrekt? Räknas det som en ny situation? 
Otroligt bittert då grabbarna slitit så hårt under hela matchen. Resten av matchen spelar City skickligt av och vi känns aldrig riktigt nära och slutforceringen uteblir. Istället tilldelas City en straff i matchminut 90 efter att Cash fått bollen på handen i straffområdet. Gundogan är säker och spikar slutresultatet till 2-0. 

Sammantaget gör vi en väl genomförd bortamatch och vi känns riktigt stabila trots Citys massiva spelövertag. Känns trist att matchen ska ”avgöras” efter en situation där domarteamet definitivt borde granskat målet tydligare och tagit hjälp av VAR då efterspelet klart visar att det råder olika meningar om huruvida det var offside eller inte. City vinner matchen och gör det rättvist. Inget snack, men med en bitter eftersmak. 

Nu laddar vi om, tar nya tag och vinner på lördag mot Newcastle. UTV! 

Vid pennan,
Christian Zivlak 

Christian Zivlak2021-01-21 20:31:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa