Lagbanner
Emirates Stadium, 2021-10-22 21:00

Arsenal - Aston Villa
3 - 1

Matchrapport Arsenal - Aston Villa
Platt fall blev det. Enda lilla ljusglimten var Jacob Ramsey.

Matchrapport Arsenal - Aston Villa

The botten is nådd sjöng Timbuktu och det är en fras som verkligen passar för denna hemska tillställning. Förutom någon kort ljusglimt i andra halvlek så var detta totalt sett en bokstavligen nattsvart kväll för Aston Villa.

Lagen
Hemmalaget startade med en förväntad elva men den skrämmer inte rent namnmässigt. Bortalaget hade nästan full trupp att välja på för första gången denna säsong. Det blev ändå den förväntade elvan med tre centrala mittbackar och två forwards. Förutsättningarna klara. Game on.

Matchen
Det är ingen idé att rapportera denna match som det känns från ett Villaperspektiv. För det var tyvärr bara ett lag på planen under i stort sett alla 90 minuter. Det skulle egentligen bara bli upprepningar på situation efter situation som går åt samma håll. Men det var märkligt att se uppträdandet från Villaspelarna då alla trodde att dt skulle komma en reaktion på den snöpliga förlusten mot Wolves senast. Att alla skulle vara taggade till tusen, springa mer än någonsin och vara stenhårda i duellerna. Men det blev totalt tvärtom. Arsenal pressade sönder ett bortalag som såg ut som ett juniorlag som fick chansen att spela för första gången på en stor arena med mycket publik. Arsenal tilläts att se ut som ett mästarlag som hade Villa i ett järngrepp från sekund ett. En otroligt märklig syn och känsla.
Hur som helst gör Arsenal 1-0 och 2-0 före paus. Och visst kan man som Villasupporter ha ett och annat att säga om domarens insats. Men detta vara de egna spelarnas insats som låg till grund till att resultatet var detta underläge.
I paus ändrar Dean Smith spelsystem och byter Tuanzebe mot Bailey. Det blir något bättre men överlag är det samma lågintensiva Villa som har förtvivlat svårt mot ett lag som ligger på samma nivå som Villa under det senaste året. Arsenal kontrar in 3-0 och det är spiken i kistan definitivt. Ramsey reducerar snyggt men det blir aldrig spännande eller nervöst i Arsenal för denna dag är Villa helt under isen. Och vi får hoppas att detta är botten och den enda vägen är som bekant upp.
 

Robert robstar Larsson2021-10-24 17:37:22
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa