Lagbanner
Villa Park, 2021-05-23 17:00

Aston Villa - Chelsea

Inför Aston Villa - Chelsea
Det känns overkligt men nu är det dags för publik igen på Villa Park.

Inför Aston Villa - Chelsea

Säsongen kommer till sin slutstation på Villa Park och detta välkomnas med 10000 lyckliga åskådare som haft lotten på sin sida i urnan. Det känns nästan overkligt att inga fans har sett våra fantastiska nyförvärv spela annat än på tv:n. Så nu hoppas alla att denna försiktiga öppning ska vara ljuset i en lång, mörk tunnel av att se fotboll på plats.

Chelsea
Bortalaget har allt att spela för denna sista match då de vill försvara sin CL-plats i ligan. Med en seger är det klart men med andra resultat lär jagande lag gå förbi. Så det kommer innebära full satsning och fokus för gästerna. Med Thomas Tuchel har Chelsea hittat en annan nivå på sitt spel och man har även en CL-final som väntar. Men i ärlighetens namn är det inte så konstigt om vi ser på namnen i truppen. Det är hög klass rakt igenom. Det som saknas är en riktig goal-getter, inte för att det saknas alternativ men det har inte blivit något lyft målmässigt för någon forward i Chelsea. Bäst målmässigt i ligan för Chelsea är den defensive mittfältaren Jorginho! Men då är han också förste straffskytt som förklarar det men ett stort underbetyg till den offensiva linjen minst sagt.
Hur tysken formerar laget på söndag är osäkert men som tidigare nämnts så saknas det verkligen inte alternativ. Sena tester på både Kante och Havertz meddelas det i alla fall om. Vidare har vår tidigare favorit, Tammy Abraham, hamnat i frysboxen så han lär inte få göra come-back på sin gamla hemmaarena. Hur som helst blir det ett slagkraftigt och målinriktat Chelsea.

Aston Villa
Hemmalaget har sportsligt ingenting att spela för. Det står klart att slutplaceringen blir en 11:e plats oavsett hur sista matchens resultat. Men det är helt andra värden som står på spel. För första gången denna säsong spelas det match inför publik på Villa Park. Det blir en fjärdedels fullt men kommer säkert låta som om det vore sålt till sista plats. Spelare och ledare får äntligen visa upp sig för fansen och ska välförtjänt kunna ta emot applåder och hyllningar för en väl genomförd säsong.
Senast match mot Tottenham visade Villa upp spelet från första halvan av säsongen igen och det tänder naturligtvis ett hopp om att inget lag går säker. Med Jack Grealish tillbaka i någorlunda matchform visar vilken betydelse han har för hela laget. Trots matchens ringa betydelse för Aston Villa så finns det ändå en hel det punkter som höjer temperaturen flera grader:

  • Spela inför fansen på Villa Park igen.
  • Nyförvärven som fansen inte sett spela i Villatröjan.
  • Ska Martinez hålla ytterligare en nolla och slå Brad Friedels rekord?
  • Ska Ollie Watkins också slå rekord för antal mål för en engelsman på en säsong i PL?
  • Det ska också tas farväl (visa uppskattning) för några spelare som tar på sig Villatröjan för sista gången.

Jag tror att laget som startar blir det samma som mot Tottenham. Om Villa undviker skador så misstänker jag att det blir väldigt sparsamt med byten. Om möjligt så reserveras två byten i slutet av matchen för Elmo och Taylor som ska få varsin stående ovation av hela Villa Park.
Det känns lite vemodigt med sista matchen men samtidigt är detta början på något spännande bygge för framtiden. En sommar med nyförvärv som ska ta Villa till nästa nivå och förhoppningsvis kan publiken komma tillbaka som vanligt igen.
 

Robert "robstar" Larsson2021-05-22 11:00:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa