Lagbanner
Villa Park, 2023-12-22 21:00

Aston Villa - Sheffield U
1 - 1

Matchrapport Aston Villa - Sheffield United
Aston Villas italienska inslag var poängräddare i matchen slutskede.

Matchrapport Aston Villa - Sheffield United

Det blev ingen serieledning. Det blev istället ett bananskal som Aston Villa halkade på och det kunde gått väldigt illa men räddades hjälpligt av Nicolo Zaniolos första Premier League mål.

Lagen
För hemmalaget blev det Konsa/Langlet som mittlås med Digne/Cash på kanterna. Övriga laget blev lite mer förväntat. Bortalaget ställer upp med en mer defensiv uppställning och sätter Archer som en ensam spets.

Matchen
Matchen som helhet är inte så mycket att försöka breda ut texten med då det såg ut på samma sett i princip alla minuter. Aston Villa hade bollen och Sheffield United backade hem och täckte av alla defensiva ytor. Långsamt spel utan några spelbrytande mönster gjorde att tiden bara tickade på utan att det skapades några större målchanser. Men det som sticker ut är några kontroversiella VAR situationer där Villa får ett mål bortdömt samt två straffsituationer som också blåstes bort.
Dessa ständiga diskussioner och nyanser om VAR är så tröttsamt. Jag önskar att man tog bort det och så får vissa situationer bli fel, för det blir det med VAR också.
Målen då. Det blir ett sent ledningsmål för bortalaget. I ett otroligt passivt Aston Villa är det naturligtvis Archer som trycker dit vad alla förmodar segermålet. Men djupt in på en lång stopptid håller sig inbytte Zaniolo sig framme med pannan och utjämnar tillställningen. När matchen blåses av är det två besvikna lag som lämnar. Hemmalaget missar den gyllene chansen att gå upp i topp av tabellen och bortalaget är bara ett par minuter från säsongens största skrällseger.

Reflektioner från matchen och läget i Villa
Med en natts sömn efter matchen så blir det en mer sansad reflektion av matchen. Visst med förutsättningarna skulle detta bara bli ytterligare en vinst och vi skulle vara överst i tabellen för första gången på mycket länge. Men jag väljer att backa tillbaka blicken cirka ett år, då mitt uppe i en konstigt VM. Aston Villa hade sparkat Gerrard och anlitat Emery. Det var ett lag i spillror som kämpade i bottenskiktet av serien och vi supportar hade får årliga kamp mot 40 poäng. Att bara ett år senare sitta framför tv:n och se vårt lag kämpa om serieledning är tankemässigt overkligt. Det är så mycket positivt som hänt under detta år så en match kommer inte solka ner någonting för min del. Jag tänker bara framåt och en svindlande tanke är: Hur ser det ut om ytterligare ett år?

 

Robert Larsson2023-12-23 12:08:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa