Lagbanner
2020-09-24 20:00

Bristol City - Aston Villa
0 - 3

Matchrapport Bristol City - Aston Villa

Matchrapport Bristol City - Aston Villa

Dags för Carabao cup igen. Matcherna duggar tätt nu när säsongen är kortare än normalt. I potten ligger avancemang till 4:e rundan. Cupmatcher på hösten brukar betyda en hel del luftande av spelare.

Aston Villa startar med ett lag där ingen var startman i söndagens seriematch. Guilbert är glädjande tillbaka på högerbacken och framför honom ser vi senaste nyförvärvet Traore. Steer mellan stolparna. Utility-man Elmo vikarierar som mittback med Hause och Taylor till vänster. Ramsey, Nakamba, Lansbury i mitten och El Ghazi längst ut till vänster. Ensam forward är Davis. Första 8 minuter så får undertecknad leta efter matchbilder och kan därför inte rapportera om dessa, men det som följer ska printas ner i text här. Villa startar stark och ger inte Bristol City något andrum, de har tydligen lärt en läxa sedan senast cupmatch. Matchminut 11 och Davis gör ett fint nummer i straffområdet och serverar El Ghazi öppet mål. Knappt hinner vi fira klart innan det ringer igen. Ramsey crossar en boll och Traore möter direkt på volley förbi keepern. Sanslöst tjusigt, bra sätt att debutera på. Efter denna starka inledning drar Villa ner på tempot och låter Bristol ha lite boll. Men det ser väldigt uddlöst ut i hemmalaget, kanske inte så konstigt då de saknar sin bästa forward i bekantingen Weimann. Davis har ett farligt skott som målvakten gör en bra räddning på men i övrigt är det bara bevakning av resultatet. Slut på första 45.
Andra halvlek drar igång och det är Bristol som är det något hungrigare laget till en början, skapar en del små halvchanser men Steer behöver aldrig sättas på styva linan. Minuterna tickar på, det är lågt tempo och Villa ser väldigt nöjda ut med all rätt. Cupäventyret ser ut att fortsätta. Ett dubbelbyte sker i 70:e minuten. En tröttnande Traore (bra för övrigt) byts mot Trezeguet och Watkins går in mot Davis (väldigt bra ikväll). Ironiskt nog händer det. Davis som gjort en väldigt bra match men går mållös blir utbytt. Watkins kommer in och efter endast tre minuter har han gjort mål. Snyggt framspelad av Trezeguet. En del har det i sig bara, Watkins verkar vara precis en sådan spelare. 0-3 och det är i princip game over. Hourihane kommer byts in för att få 10 minuter mot Lansbury (blek ikväll). Watkins har ytterligare två kanonlägen och Ramsey har friläge men det blir inga fler mål. Villa är vidare och möter Stoke City i fjärde omgången.

Reflektioner av spelare
Att Steer fick chansen visar att han är nummer två (nummer tre när Heaton är tillbaka). Hade inte mycket att göra, höll nollan och mer går inte att begära. Guilbert tillbaka efter mycket spekulationer. En stabil insats, hade nye Traore framför sig och farlige Eliasson mot sig. Löste det bra och enligt mig måste vara med i diskussionen fortsättningsvis. Elmo som mittback, mycket stabil och en av de bättre i Villa ikväll. Hause blandar och ger för mycket tyvärr, stundom stabil men aldrig utan misstag. Taylor tar återigen inte chansen. Nakamba är stabil och gör det defensiva jobbet. Lansbury glimtar till men för sällan. Han blir överglänst av Ramsey som åter gör en bra match, väldigt värmande att se. El Ghazi händer det mycket om hela tiden men tyvärr slarvar han bort det mesta. Han förstår nog att han har fallit ner ytterligare ett pinnhål, det är tufft naturligtvis. För på andra sidan debuterar Traore och ser stundtals fantastisk ut. Dribblingar, passningar som vi har saknat och sedan ett drömmål. Detta ser lovande ut. Till sist Davis som blir min MOTM. Han sätter Bristolförsvaret på prov mest hela tiden. Tar emot bollar, löper på djupet, utmanar i straffområdet. Tyvärr inget mål men en läcker framspelning.

Robert Larsson2020-09-24 22:28:01
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa