2020-07-05 17:30

Liverpool - Aston Villa
2 - 0

Matchrapport Liverpool - Aston Villa

En ny förlust i en match som närmast får betecknas med en axelryckning. Jag får inte samma känsla av matchnerv som tidigare. Samma känsla tycks även spelarna lida av. Avsaknaden av publik är väldigt påtaglig. Intensiteten är borta, spelarna ber nästan om ursäkt i närkamperna. Publiken på plats behövs för att elda på spelarna. Dock spelas matcherna och poängen räknas.

Aston Villa fortsätter att förlora men återigen är man med länge i matchen och med mer kvalitét och spets framåt skulle resultaten kunnat se mycket annorlunda ut. Men det är just den biten som saknas. Men det positiva är att defensiven fungerar bättre och bjudningarna är färre.
I första halvlek händer inte mycket. Det är långa stunder gå-fotboll helt utan chanser och dueller. Dessutom visar mästarna upp osedvanligt slarv i passningsspelet emellanåt. Mållöst i paus med var sitt skott på mål samt var sin varning blir facit. Det som oroar är att Grealish har besvär med sin ankel/fot, oklart vad det är.
Andra halvlek börjar i samma makliga tempo som första och detta kan faktiskt sluta precis hur som helst. Efter 60 minuters spel agerar Klopp och gör ett trippelbyte och det medför en extra växel för Liverpool. Det tar cirka 10 minuter så kan Mané ostört från nära håll dunka in 1-0 till hemmalaget. Som svar på detta byts Samatta och Jota in. Men någon omedelbar injektion blir det inte utan istället avgör Liverpool med nyss inbytte Jones i slutminuterna. Grealish får ett jätteläge men Alisson gör en snygg parad. Domaren blåser av och Aston Villa inkasserar ännu en resultatmässigt knapp förlust.
Summering
Trots förlusten så lever ännu hoppet om att hänga kvar i Premier League. Men snaran håller på att dras åt hårdare då färre matcher återstår och poängen måste inkasseras. Det är väldigt jobbigt att se Villa spela helt utan spets framåt när äntligen försvarsspelet ser hyggligt stabilt ut. Några mål extra hade gjort grym skillnad i bottenstriden. Närmast väntar två raka hemmamatcher (Man U och Crystal P) och vi hoppas naturligtvis på att några härliga poäng ramlar in. UTV!