Lagbanner

Medlemsprofil 321

Han är en av de färskaste medlemmarna och snart är han även på plats på Villa Park. Många av er har förmodligen hört dagens profil i radion när han refererat ishockey från Gävle, Men kanske mest när han kommenterat Sarah Sjöström i diverse finaler bland annat OS-finalen i Rio 2016...

1 Namn: Magnus Wahlman
2. Ålder: 53
3. Bosatt: Oskarshamn (efter 50 år i Gävle)
4. Ev nick på forumet: 
5. Jobbar med: Kommentator på Radiosporten - jobbar mest med ishockey, följer även simdrottningen Sarah Sjöström under hennes enastående karriär.
6. När blev du en Villan? 1982 - finalen Europacupen där i Rotterdam. Den minnesvärda finalen som slutade lyckligt.
Sen den kvällen har intresset alltid varit starkt.
7. Antal besök på Villa Park? Har besökt Villa Park 3 gånger, senast 1999 och segermatchen mot West Ham när Savo Milosevic var en av målskyttarna.
Ska äntligen (9mars) göra nästa resa  - vi ska se mötet mot Tottenham.
8. Favoritspelare i dagens Villa? Fransmannen Diaby är en favorit  - han har något extra. Vissa matcher en ren njutning att se honom.
9. Favoritspelare genom tiderna?  Finns många över alla år - men måste jag lyfta en så blir det mittbacken Allan Evens. Inte den största liraren men en spelare jag alltid tyckte om.
10. Bästa Villaminne? Den matchen är inte spelad än, det blir den dagen dom säkrar nästa ligatitel.
Annars Rotterdam 1982.
11. Favoritlag förutom Villa? ,Har inget ”riktigt” favoritlag i övrig - tycker om att åka till Italien och se Lazio på klassiska Stadio Olympico.
12. Lag du ogillar mest i England? Finns inget lag jag ogillar speciellt. Idrott är och ska bara vara glädje. Rivaliteter och känslor bygger mystiken.
13  Favoritmat? Fläsk och löksås. Finns inget som ens är i närheten.
14. Favoritdricka? En kall lingondricka slår det mesta!
15. Älskar? Min familj och katten Doris.
16. Ogillar? Den tråkiga utvecklingen i stora delar av världen med krig och hat. I den bästa av världar blir allt bättre snart!
17. Hobby förutom Villa? Hästar och trav. Den vackra rasen kallblod ligger mig varmt om hjärtat. Har ägt några tävlingshästar över åren. Den pulsen och kicken är svårslagen!
18. Vem skulle du helst vilja träffa? Oj, Svår fråga - Den före detta hockeytränaren Tommy Sandlin hade varit trevligt att sitta en dag med. Höra hans berättelser om storhetstiden i Brynäs på 1960 och 70-talet när klubben vann i stort sett allting.
Tyvärr finns inte Tommy i livet län
19. Vem skulle du vilja sparka i häcken? -
20. Största idrottsupplevelse?När Sarah Sjöström vann OS-guld i Rio de Janeiro 2016. Jag hade förmånen att kommentera det minnesvärda guldloppet i Radiosporten.
https://sverigesradio.se/avsnitt/1494746


 

Geddis2024-01-28 11:32:42
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa