Newcastle - Aston Villa 1-1
Targett, återigen stabil!

Efter en tid då spelet stagnerat var det nog många som hoppades att vi på fredagskvällen skulle ta en trepoängare och närma oss lagen som ligger top 6. Så blev tyvärr inte fallet!

Bortamatch, fredagskväll och en öl i soffan. Vad kan gå fel?

Försöker alltid vinkla mina analyser på ett nyanserat sett efter att ha sett matcherna. Men ska i ärlighetens namn säga att det efter fredagens insats var svårt. Att möta ett lag på undre halvan som tränas av Steve Bruce ser oftast ut på samma sätt. Kamp, långa bollar, långa inkast och en avsaknad av spelidé som gör att kvaliteten på matchen (i mina ögon) sjönk till en ganska låg nivå. Smittades vi av detta? Eller var det helt enkelt den stora längtan efter att Jack Grealish och Matty Cash skulle hjälpa oss att sätta lite mer fart på spelet och vårt tidigare så fina kantspel?

Normalt sett under våra matcher brukar jag sitta på helspänn och följa matcherna. I fredags, somnade undertecknad nästan och det hör till ovanligheterna. Det var en jämn match mellan två lag som saknade kreativitet och matchen bestod mest av kamp.

Villa skapade ett par chanser genom El Ghazi och Trezeguet, men det kändes inte riktigt farligt. Nåväl, halvtid!

I andra halvlek fortsätter det på inslagen väg och några byten gör att matchen tänder till lite samtidigt som både vi och Newcastle tröttnar en del. Hemmalaget är oerhört nära att ta ledningen genom matchens hittills bästa chans. Som tur är blir vi räddade av ribban och känslan av att det skulle bli en ny 0-0 match växte sig starkare. I den 86 minuten slår Targett ett inlägg som Watkins möter med pannan som efter en styrning av Clark turligt letar sig in i mål. 0-1 och riktigt skönt. Rättvist? Nja. Men samtidigt skönt och nu hade man hopp om tre poäng på en dag då allting inte klaffade. Under matchens sista minuter har vi ett par chanser att sätta punkt för tillställningen. I synnerhet när vi kommer fyra mot en. Där visar vi inte tillräcklig kvalite och avsaknaden av Grealish gör sig återigen påmind. Men samtidigt inte godkänt att inte ta vara på sådana lägen. Kontentan av att man inte punkterar en match är ofta att man blir straffad. Som en blixt från klar himmel kvitterar Newcastle genom en nick från Lascelles i den 94 minuten. Riktigt tungt!

Godkända i fredags var Martinez tillsammmans med backlinjen som återigen var solida.