Lagbanner
Carrow Road, 2021-12-14 20:45

Norwich - Aston Villa

Ovisst läge - vilka spelare saknas?

Ovisst läge - vilka spelare saknas?

En kväll med speciella känslor väntar på Carrow Road under tisdagen. Efter att Steven Gerrard i lördags fick känna på hur det är att coacha mot sin gamla klubb är det nu Dean Smiths tur att ställas mot sina tidigare adepter.

För min egen personliga del är det också alltid något speciellt när Villa drabbar samman med Norwich. Claret and blue-passionen inleddes under ligacupfinalen 1975 då Ray Graydon slog in den där straffreturen. Efter den finalförlusten fick The Canaries vänta tio år innan de tog sin nästa ligacuptitel, den andra i historien för klubben som i övrigt har en tredjeplats i ligan 1992-93 som främsta merit.
De inbördes mötena har fördelat sig ganska jämnt genom historien och på de sex senaste står det faktiskt 3-3. Villa är kanske  lite i förarsätet efter en dubbelseger säsongen 19/20, inte minst då en 5-1-viktoria, när Wesley härjade i klass med vad vikingakungen Sven Tveskägg gjorde i East Anglia på sin tid.
Hemmalaget kan bara titta uppåt i tabellen, från sin jumboplats. Att be till högre makter är kanske inte att förvänta bland City-fansen, då Norwich har klassats som den minst religiösa staden i England.  Istället får man sätta sin tillit till Dean Smith, som började sin manager-karriär i gröngult med en seger. Därefter blev det två oavgjorda följda av två förluster. Det ser alltså fortsatt trögt ut, även om insatsen mot Man U senast lovade gott. Att en mindre klubb drabbas av straff-förbannelsen mot en av de stora har ju även vi alltför kännbara erfarenheter av… En seger mot Villa skulle förstås smaka fågel för Smith&Smith, förutom Dean även för klubbens majoritetsägare, stjärnkocken Delia.
Men att försöka förutse utgången och laguppställningarna är en utmaning av monumentala mått. Covid härjar i Premier League, likaså i de här båda lagen. Christos Tzolis missade Citys match mot United efter ett positivt test. Från Villas håll rapporteras om åtminstone två spelare med Covid. Gerrard har inte släppt några namn, men Ben Chrisene och Lamare Bogarde har tillsammans med Aaron Ramsey kallats upp från ungdomsleden, vilket kan antyda att det åtminstone finns något fall i backbesättningen. Villa saknar tyvärr också pånyttfödde Nakamba (knäskadad), men även Norwich är hårt drabbat av skador, inte minst i försvaret där tunga pjäsen Grant Hanley är axelskadad.
Om Morgan Sanson är friskförklarad bör han ha bra chans till en start på Villas mittfält efter ett par riktigt positiva inhopp. Emi Buendia längtar säkert också efter att få briljera mot sin gamla klubb.
I Norwich måste vi förstås se upp med Teemu Pukki. Finländaren fortsätter att leverera mål, fem stycken i Premier League hittills den här säsongen och 72 totalt för klubben. En nordisk hjälte i Norfolk, väl i klass med speedway-legendaren Ove Fundin som framgångsrikt brände metanol i Norwich Stars på sin tid.
En spännande spelare är också Chelsea-lånet Billy Gilmour. Det kan bli en skön ”skotte-drabbning” med McGinn på mitten.
Av ovan nämnda anledningar görs inte ens ett försök till laguppställningar eller matchtips. Det blir en spännande väntan på att laguppställningarna släpps tisdag kl 19:45 svensk tid! 
 

Morgan Carlsson2021-12-13 22:32:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa