Lagbanner

På tråden med Viktor

Han har blivit "MOM", flyttat till stålstaden och har fått tränarens förtroende i de tre senaste matcherna som tagit klubben upp över bottenstrecket. Sen hävdar han bestämt att han slog farsan i frisbeegolf senast.

Hoppas allt är bra med dig och fotbollen flyter på du har du äntligen fått speltid och du har fått pris som "MOM". Men nu senast förlorade ni hemma mot Cardiff med uddamålet. 
Nu har ni tagit klivet upp från nedflyttningsplats till lite säkrare mark. Hur känns det? 
Vad är det som gjort att ni tagit två raka segrar? Det har ju inte hänt tidigare under säsongen.

Det är klart att de känns bra att vara ovanför strecket men det är rätt så många matchen kvar på säsongen så man försöker inte att kolla tabellen så mycket utan mer bara kriga på match för match och ta så många pinnar som möjligt. Tror det är för att vi är en riktigt sammansvetsad grupp och att alla verkligen tror på oss inom gruppen så känns väldigt positivt.

Om man tar det från när serien började så hade ni det tufft i inledningen av säsongen med ett par uddamålsförluster och du som nyförvärv fick sitta på den berömda bänken. 
Jag läste att det var tränaren som ville ha dig då han tidigare sett dig spela med Leicester. Hur kändes det då när han satte dig på bänken direkt? 

Det är klart man vill spela fotboll men sen får man vara lite realistisk också att Jamall har rätt så mycket erfarenhet från senior fotboll och detta är mitt första år så man får "kötta"+ på träningarna och konkurrera så gott det går. Vi är en väldigt tajt grupp på målvaktssidan så det är bra konkursens och vi stöttar varandra oavsett vem som står.

Sen fick du chansen hemma mot Preston och ni vann. Hur kändes det och var du nervös när du fick beskedet att du skulle debutera? 
Haha ja jo man va rätt så nervös dagen innan, men sen på matchdagen så lugnade sig nerverna och när domaren blåste i pipan så känns de som vilken match som helst. Men det var oerhört skönt att få vinna första matchen.

Din tränare Paul Warne hyllade din insats i pressen. Minns du vad sa han till dig efter matchen?
Nej, kom inte ihåg faktiskt, dom var nöjda och glada vilket vi alla var så de var skönt.

Nu har det gått en tid och du har fått stå igen. Med bland annat två raka segrar sen en uddamålstorsk mot Cardiff. Tycker du att du kommit in i tempot? Hur stor skillnad är det på matcher i u23 serien och i Championsship?
Jo, men jag tycker att jag kommit in i det rätt bra. Tempot är högre och fysiken är helt annorlunda. Men ju mer man spelar desto mer kommer man in i det såklart. Det är väl just det som är den stora skillnaden också, den fysiska biten är väl den som är den största skillnaden. 

Finns det någon gammal lagkamrat som du kände sedan tidigare som nu spelar i Rotherham?
Ja, George Hirst och jag spelade tillsammans i Leicester och han kom på lån i somras till klubben. Så det är skönt att ha en polare där som man känner sen innan.

Du är ju van att spela inför inte allt för många personer i reservlaget både i Villa och Leicester. Tror du att du hade det lättare i början än spelarna som spelat för publik? Nu har det ju gått en tid och alla bör ha vant sig.
Ja, men de tror jag, är inte van att ha 20000 på läktaren som skriker och pushar utan som du säger att i u23 är de väldigt viktigt att va självmotiverad och försöka pumpa upp sig själv innan matcherna eftersom publiken inte riktigt finns där som de gör i Championship eller Premier League.

Hur fungerar systemet i klubben för en målvakt? I vissa lag så får de som suttit på bänken spela i reservlaget för att hålla i gång. Hur är det för målvakterna? 
Nej, här finns de inte riktigt ett reservlag utan det slutar vid u18 så man får försöka hålla sig fräsch ändå.

Vad skiljer sig denna klubb med Villa och Leicester som du representerat tidigare? Detta är ju en ganska liten klubb.
Det är precis så du är inne på att det är en mindre klubb vilket jag tycker om, man känner alla på anläggningen och dom som jobbar inom klubben. Det är väldigt familjekär klubb som bryr sig om spelarens bästa i alla lägen.

Jag själv har varit i Rotherham och gillade att arenan var nära citykärnan och folket var otroligt hjälpsamma. Men det var svårt hitta en bra restaurang där. Har du hittat ditt stamställe än?
Nej, jag har tyvärr inte hitta min go-to när de gäller restauranger än. Sen så det är Coronatider och har inte kunnat gå ut för att pröva, men de finns en fin kina restaurang som kör hemkörning som är riktigt fin.

Du har ju spelat på massor av arenor. Man tänker ju inte på fotboll när man hör namnet på din nya arena. Vilken arena har haft det konstigaste namnet som du spelat på?
Oj bra fråga.. det vet jag faktiskt inte, har inte alls tänkt i dom banorna när jag åker till en arena.

Nynnar du med i er fantastiska inmarschlåt "New York New York" med Sinatra?
Såklart jag gör det, riktigt härligt låt!!

Bor du kvar i Leicester eller pendlar du de ca 11 milen? 
Nej, jag flyttade med tjejen till Sheffield så det känns bra där, härligt område lite utanför stan så det är lugnt och skönt!

Ryktet går att din farsa Tobbe har plusstatistik på dig när det gäller frisbeegolf. Stämmer det eller är det en skröna från farsan? 
Hahahah han snackar så mycket skit, man är aldrig bättre än sin sista match så ni får gärna skicka ett litet sms till honom och fråga hur de gick senast  :)

Vi tackar Viktor för att han ställer upp och svarar när vi hör av oss. 

Geddis2021-02-12 20:16:21
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa