Lagbanner
Ross Barkley till Villa
Snart kommer Ross Barkley dra på sig en ännu snyggare tröja.

Ross Barkley till Villa

Den offensive mittfältaren Ross Barkley anländer på lån från Chelsea. Den 26-årige engelske landslagsmannen har kritat på för en säsong men det finns i nuläget inga rapporter om någon köpoption.

Den engelske landslagsmannen blir det femte nyförvärvet denna säsong. Sedan tidigare har Ollie Watkins, Bertrand Traore, Emiliano Martinez och Matty Cash anslutit. Manager Smith är så klart mycket nöjd med sitt nyförvärv. Han säger till hemsidan:

"Capturing a player of Ross' quality is a real coup for our club and I am certain he will thrive here and improve our team."

Han har haft svårt att få speltid i Chelsea och med alla nyförvärv de har plockat in under sommaren gjorde han det enda rätta och lämnade. Förra säsongen blev det 31 framträdandet i Chelsea allt som allt. Han konkurrerade då främst med Mateo Kovacic, Mason Mount och Ruben Loftus-Cheek. 33 landskamper för England har han också hunnit med.

Han spelade 179 matcher för Everton innan han lämnade för Chelsea 2018 under mycket kontroversiella former. Han är inte uppskattad i Liverpools blåa delar där han har samma status som Delph har hos oss. 

Mitt tips är att han går in på Hourihanes plats i startelvan. I och med att vi får in Barkley så minskar också vårt ohälsosamma beroende av Grealish. Har Grealish en mindre lyckad dag på jobbet så vinner vi inga matcher. Nu har vi Barkley som kan ta den rollen om det behövs. 

Redaktionen2020-09-30 13:20:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa