Lagbanner
Villa Park, 2021-02-21 15:05

Aston Villa - Leicester

Se nu till att släkten inte är värst...
Se nu till att släkten inte är värst nu när Marc kommer på besök med sina fjäll och rödsvansade kompisar.

Se nu till att släkten inte är värst...

...nu när mångas favorit sen tidigare Marc Albrighton med vänner kommer på besök till Villa Park.

Ooouu  vilken utmaning som står för dörren i morgon söndag. Leicester är våra gäster och jag hoppas vi är vänliga och bestämda värdar. Dock ska vi inte vara medgörliga eller givmilda för fem öre. 
Matcherna mot Leicester har vid de senaste mötena visat många olika sidor. Vi vann dubbelmötet förra säsongen som gjorde att Wembleys gräsmatta fick beträdas. Samtidigt blev vi blåsta av banan x 2 i ligan samma år.
 
Denna säsong då det mesta är upp och ned, (där till och med minitennis för vuxna fortsätter att växa obehindrat) så avgjorde Ross Barkley rättvist på bortaplan med matchens enda mål. Då kändes det som ganska sensationellt även om både Vardy och Morrisson saknades från start 11:an. Det har dock runnit en hel del vatten under broarna sen dess och Leicester kan vid vinst gå upp på andra plats i ligan. Imponerande måste undertecknad säga då säsongsavslutningen förra året inte tydde på att de återigen skulle haka på i toppen.  
Vad tydde då på att West Ham skulle vara aktuella för Championsleagueplats, eller att Aston Villa skulle kunna haka på mot Europaplatserna? Inte mycket, men jag klagar inte.
   
Tror det är oerhört skönt att våra startspelare får veckovila mellan matcherna då vi ibland ser ganska slitna ut. Bra match mot Arsenal och sen totalt avblåsta av gräsmattan av Brighton. Där visade återigen Martinez att hans standard är ruskigt hög. 
Får vi se någon rotation i laget då vi har visat tendenser till slitenhet? Ja vi byter i alla fall ytterback då Cash är skadad och där kommer med all säkerhet El Mohamady gå in. Erfaren sa BIll, rutin sa Bull.  

Resten av backlinjen är självklart intakt. Konsa som har varit helt helt fantastisk i år, Mings blir hans lekkamrat och den pånyttfödde Targett är lika given. Hur bra säsong har inte han gjort?? Säkerligen extra skönt då han var nära att få Westwoodstatus i vissa Villaläger. 

På mittfältet (räknar 5 st där) så skulle jag inte bli förvånad om McGinn får vila denna match till fördel för Sanson , som var en sällsynt ljusglimt mot Brighton.  
Resterande kommer att vara Luiz, Traore, Grealish och Barkley. 

Watkins är lika självklar på topp, som att VAR kommer att vara i fokus efter Sheffield Uniteds uteblivna straff mot Fulham i skrivande stund. Horribelt att bomma det med repriser.  

Vad jag tror om matchen? Leicester kommer från en mållös Europaleaguematch i torsdags där en tungsprungen plan (enligt Rodgers), borde sitta lite i benen. Laget har dessutom en returmatch i veckan....men men ligan och en topp 4 placering borde väga lite tyngre, eller? Hur som helst så tror jag att laget verkligen vill vinna både mot Slavia Prag och mot Villa för att ge sig själva bästa förutsättningar på flera fronter.  
Villa tror jag fortfarande ser att de har chansen att verkligen utföra “stordåd” och mitt tips blir 2-1. Tipset är dock tippat lite mer med hjärtat än med hjärnan. Watkins och Vardy gör målen.  

R.rooster2021-02-20 23:26:00

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa