Molineux Stadium, 2022-04-02 16:00

Wolves - Aston Villa
2 - 1

Se upp för halka!
Nyblivne pappan Danny Ings saknades medan Ollie Watkins gjorde sitt åttonde mål.

Nej, det här duger inte. Villa missade avsparkstiden den här gången också. Följaktligen blev det förlust 1-2 i West Midlands-derbyt mot Wolverhampton, trots en forcering mot slutet.

Visst fanns det positiva ambitioner under första minuterna, men raskt tog Villas “sock-i-plast-fotboll” över kommandot. McGinn halkade, Konsa halkade och vips var det 1-0 till Wolves, målet av Jonny Otto redan i 7:e minuten.
“Slippery when wet”-temat fortsatte i 36:e minuten när Ashley Young, tidigt inbytt för Digne, halkade och nickade in 2-0 i egen bur efter inlägg från Trincao. Läge för ett “raise your hands” och be om ursäkt för veteranen.
Även om Villa hade ett litet övertag på bollinnehavet under första halvleken så var det Wolves som såg vassast ut när man enkelt öppnade upp ett svajigt Villa-försvar där Mings och Konsa inte synkade. Inte var det mycket som tydde på att Villa skulle vända matchen, men det var det å andra sidan inte i höstas heller när Wolves fixade 3-2 av 0-2. Never say goodbye!
Andra halvlekens inledning gav dock inte mycket hopp heller. Villa-fansen väntade på byten och de kom till slut, men kanske inte de man hade förväntat. Sanson och Coutinho lämnade plats för Luiz och Buendia medan till exempel Leon Bailey fick fortsätta, trots en medioker insats.
Ett litet hopp om en mirakelvändning tändes i 86:e minuten. Ollie Watkins stack in tån före målvakten José Sá, blev omkullsprungen och fick straff. Watkins, som missat flera klara lägen, rullade bollen stolpe-in för sitt åttonde mål för säsongen.
Wolves gjorde sitt bästa för att maska bort resten av tiden och lyckades ganska bra. Ett jätteläge blev det i sista minuten när en slumpboll damp ner hos fristående Matty Cash, men Sá kom ut fint och täckte.
Tredje raka förlusten för Villa, den första av en sådan tråkig svit för Steven Gerrard och Villa-bossen var allt annat än nöjd efteråt. Han pratade om att det inte håller att dyka upp till matchen först efter halvtid och att Villa började prestera först efter 70 minuter. Beskedet till spelarna var också att om de inte levererar det han begär så kommer nya spelare att anlända för att göra jobbet. Ord och inga visor!
Tre nya spelare kom in i laget jämfört med förlusten mot Arsenal. Tyvärr tog ingen av dem chansen. Lucas Dignes återkomst blev bara några minuter lång, då han tvingades utgå, dock inte med förnyad skada, utan med ett magproblem. Morgan Sanson gjorde inget större avtryck och Bailey var, som nämnts, långt ifrån lyckad när han fick chansen från start i nyblivne pappan Danny Ings’ ställe. Beklagligt nog är det är svårt att plocka ut Villas bäste, men i ett tvingande läge ger jag min röst till Matty Cash.
Med detta skrivet behövs en nyansering i bedrövelsen. Även om Villa kändes totalt bortspelade och håglösa stundtals, så visar statistiken något helt annat. Bollinnehavet slutade 51-49 medan avslut summerades till 15-11 och skott på mål 5-4, allt i Viillas favör. Inte helt nattsvart alltså, men det behövs en helt annan pondus framför båda målen.
Spurs hemma på Villa Park lördag kväll. Första punkten på taktikgenomgången: tid för matchstart!