Lagbanner
Villa Park, 2023-04-25 20:45

Aston Villa - Fulham

Ska vi hänga med i sista omgångarna?
Frisk eller inte frisk? Det är frågan

Ska vi hänga med i sista omgångarna?

Visst är chansen nu? Lagen runtom darrar och är vi redo att gå upp till topp 5?

Tittar man ut så kan man tro att tomten står och väntar utanför dörren, men det är Fulham som kommer på besök. Ett besök som kan innebära fantastiska mellandagar, eller så kan besöket möjligen innehålla några stickade sockor med x-stygn och då blir tyvärr även denna jul en besvikelse. 

Jag brukar inte vara den som hyllar ett tränarbyte, bland annat så gillade jag inte när ex. Dean Smith fick lämna. Men denna gång var jag faktiskt nöjd (ingen efterhandskonstruktion), utan känslan var att laget och spelarna hade en så pass mycket större potential än vad SG fick ut av laget. Kommer ni ihåg hur vilsen Mings såg ut? McGinn var inte ens ens skugga av sitt forna jag, han var ännu blekare. 

Gerrard slutligen ut och Emery in. In Emery we trust. Vad har hänt sedan dess? Har vi köpt in 10 spelare? Nej inte direkt. Vi köpte Moreno som kom in på platsen där vi hade bra täckning. Det resulterade i att Digne får vara bänkvärmare då och då och Augustinsson fick åka till ett snöigt Mallorca. Vidare plockade Emery hem Traore från frysboxen och sa Adios till vår bästa målskytt Ings. 
Ings ersättare hämtade vi från Colombia och tankar går naturligtvis till den för alltid levande legenden i mina ögon JUAN PABLO ANGEL. Herregud vad bra han var. Colombias representant nu i Villa...Duran, har väl inte hittills kommit upp i samma klass, men det kommer säkert. Fler mail i inkorgen kom inte och ut gick även Bednarek. (Hand upp om vi saknar honom.)

Plötsligt har Emery fått Villa att bli ett lag och ett jäkligt bra sådant. Watkins är så bra som han alltid har varit, men med en högre % nu i effektiviteten. Skriv ett kontrakt med honom till 2030 NU DIREKT. 

Andra nyckelspelare som behöver vara f** (nu höll det på att bli fel), hela och bra för att detta ska fortsätta är självklart Martinez. Sent test om han har blivit frisk och visst känns det som om han ska vara riktig sjuk för att bomma denna match. 
Tycker dock att Robin är en bra reserv, men inte på samma nivå. Skulle han ha varit på samma nivå, så hade han inte varit nr.2 i Villa utan säkerligen varit kvar i Roma.
I backlinjen har vi nu plötsligt en bredd som är jäkligt fin. Young, Konsa, Mings, Carlos, Moreno och Digne. Det är bara vår polske vän som saknas på grund av skada. Hur du än sätter ihop dessa 6 så får du en jäkligt bra backlinje.

Mittfältet saknar Coutinho, Kamara och Bailey. Trots tre jäkligt tunga tapp så mönstrar vi ett riktigt bra mittfält, där jag känner att jag vill höja McGinn lite för den stora uppväxlingen som har skett den andra delen av säsongen. Utskälld och blekare än .... ja, jag vet inte vad jag ska jämföra med. 

Framåt centralt så har vi SuperWatkins och vilka som flankerar honom från mf. låter jag vara osagt, men visst är Buendia där någonstans och gör ett eller ett par assist?

Våra motståndare Fulham gör även dom en supersäsong. Ligger med 7 omgångar 6 poäng före Chelsea. Smaka på den och vilka trodde det? Speciellt imponerande kanske det är att hänga med i detta nu när den inte allt för lugna Mitrovic har gett sig själv en lite för lång paus från spel i ligan. Herregud vad "balkanhumöret" ibland kan slå fel.

Är något av lagen mätta efter dessa dryga 30 omgångar? Hoppas och tror att Villa är som undertecknad. Aldrig mätt. (resultatet finns på min midja och för Villa i tabellen). Jag känner att vi ser mer möjligheterna att faktiskt vara med och slåss om Europaplatserna än vad Fulham gör. Jag tror också att vi ser att Tottenham kan stå för en svag avslutning. Sista matchen borde/kan mycket väl sätta sina spår för resten av säsongen. Plötsligt kan vi mycket väl vara topp 5.   

Det ska bli intressant att se om Emery gör några förändringar. Själv både hoppas och tror jag att laget blir intakt. Det vore skönt (kommer säkert inte att hända) om vi kunde leda med minst 2 mål när vi har 10 minuter kvar. Låt då Dendocker vila och låt Carlos få lite minuter igen ligan. Snacka om sparkapital både i hans fötter och i de brasilianska, jamaicanska och franska.  

Hoppas och tror på 3-1 på tisdagskvällen. Watkins, Buendia och Mings målar för oss. 

Ronnie2023-04-25 09:29:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa