Lagbanner
Anfield, 2021-04-10 16:00

Liverpool - Aston Villa

Står och faller med....
Ett bättre läkkött? Ja tack.

Står och faller med....

den bästa spelaren i ligan? Tja, vilket lag skulle inte göra det? City? Självklart inte. United? Absolut inte. Har dom övriga någon aktuell spelare som kan tänkas? Nej. Faller Villa med saknaden av Grealish? Ja, visst har det verkat så. Även så i morgon?

...Det återstår väl att se, men visst har Villa visat sig vara ett helt annat lag med Jack Grealish på planen än när han är på läktaren? Hur ska vi då tänka inför matchen på Anfield i morgon? Vi möter ett lag som vi mött 2 gånger tidigare denna säsong och hittills har vi 8 - 6 i målskillnad och poängen har blivit delad på tre var. Om vi drömmer oss kort tillbaka till oktober när vi vann med 7-2 så var tongångarna från många Liverpoolanhängare och även andra "kunniga" att Villa hade maximal utdelning.
Men det var absolut inte hela sanningen, ok att vi hade 3st touch på skotten, men vi hade ett flertal lägen för att utöka ledningen ännu mer. Detta var också en match när inte Liverpool hade börjat rotera i sin backlinje så inget att skylla på där. Lördag 15:00 lokal tid så är detta historia och en ny match kommer att blåsas igång. 
Liverpool har denna match inklämd mellan ett dubbelmöte med los marengos och frågan är väl hur mötet med Villa passar in i den mentala uppladdningen?

Korta tankar om laget som jag anser ska starta (troligtvis inte Smiths tankar; men och andra sidan så har han kompetensen och inte jag) och lite tankar om säsongen som har varit.

Martinez kommer självklart att stå i buren. 
Jag var själv oerhört skeptiskt till denna prislapp för en målvakt som spelat några matcher i en thailändsk cup och ett par i ligacupen under 10 år i Arsenaltröjan. Dessutom var Saidas syskon i det medicinska teamet ute och sa att Heaton skulle kunna vara tillbaka i oktober.... Kort och gott, han är värd varenda öre och han har till och med visat sig ha bättre fötter en Enckelman och stabilare i luften än vad Nyland var. 

Backlinjen kommer jag och Smith att vara överens om.

Vi kommer att spela med Cash, Konsa, Mings och Targett och här måste jag lyfta fram (alla), men speciellt Konsa och Targett. Jag är inte förvånad om Konsa snart får komma upp och göra landslagsdebut, för jäklar vad följsam och bra han är. En fantastisk klippa bredvid Mings. Sen måste väl alla; även de största belackarna hylla Targett för hans säsong i år? OM man inte kan göra det så är man bara principfast på ett löjligt sätt. För hur bra har han varit i år?? Snuskigt bra!!! En förvandling med stora mått mätt, även om undertecknad själv tyckte att han var bra förra säsongen, så nådde han inte dessa höjder.

Om vi nu enbart skulle nämna Watkins på topp, så skulle jag och Smith vara överens. Men vi ska ha ett mittfält också.
Jag vill gärna se Barkley i stället för Sanson (Sanson tror jag på, men har blivit lite beskviken än så länge). Kommer ni ihåg Barkleys match hemma mot Liverpool?? Magiskt.
Jag vill även se Luiz och McGinn och där har troligen även jag och Dean liknande åsikter.

Men sen??? Traore började sin Villasejour ok, men just nu tycker jag inte att det händer mycket rätt där heller. Gazaremsan är lika ojämn som vägnätet är i Gaza efter en racketattack. 
Matchvinnaren Trezequet då?? Ja snacka om ojämn spelare... Han kunde ha gjort 4 mål på 5 minuter sist. Sen kan det gå 5 timmar innan han har 4 passningar rätt....
Är det omöjligt att få in Ramsey, Nakamba, Barkley, McGinn och Luiz samtidigt på ett mittfält/anfall?? Ja troligen helt omöjligt. Så jag passar på vilka vi startar med på kanterna. 

Vad tippar jag då? 

Med hjärtat? 1-3
Med hjärnan? 2-0
Varför inte? 1-1



 

R.rooster2021-04-09 22:34:17
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa