Lagbanner
Svar till Arsenal Sweden
Som Villa-fan mår man bra just nu.

Svar till Arsenal Sweden

Arsenal Sweden hörde av sig med några frågor inför matchen. Det hela har publicerats på deras medlemssida men här kommer svaren det också.

Just nu en tredjeplats i ligan och senast tre poäng mot Manchester City - hur bra är Villa den här säsongen egentligen?
Vi är mycket bättre än alla, inklusive vi själva, har trott. Viaplay och svenska aftontidningar försöker att förtränga oss också. Vinner vi mot ”storlag” så handlar det alltid om att våra motståndare förlorat, inte att vi har vunnit. Men det finns ju också en fördel att flyga lite under radarn så jag tar det lite med jämnmod trots allt. Sedan ska ju sägas att vi inte är så långt in på säsongen än och vi har ett Europa-spel att fokusera på också men vi luttrade Villa-fans njuter så länge vi kan.

Emery lyckades inte riktigt i Arsenal, men nu verkar han fått Villa att flyga. Vad tror du är den största anledningen till det?
Emery hade en högre vinstprocent än Arteta efter lika många matcher och inte så värst långt efter Arsene Wengers siffror heller. Dessutom tog han laget till final i Europa men en femteplats i ligan var såklart inte bra nog när man efterträder en ikon som Wenger så att han fick lämna är inte så konstigt trots allt. Att han har lyckats i Villa och i de flesta andra klubbar han har verkat i beror nog förutom på hans stora fotbollskunnande att han är oerhört noggrann i allt han gör, har en förmåga att utveckla både spelare och lag och att han har lyckats skapa en fantastisk stämning i truppen. Vi spelar och uppträder också i övrigt som ett LAG.

En annan som kommit in i andra andningen i och med flytten till Birmingham verkar vara Emiliano Martinez - vad tycker du om honom egentligen?
Jag älskar honom såklart. Utsedd till världens bäste målvakt och med ett psyke som verkar klara precis vad som helst. En av våra bästa värvningar på senare år.

Det är en icke-hemlighet att Arsenal var på jakt efter Douglas Luiz under sommaren och det rapporteras om att man fått ett antal bud nekade. Nu ökar spekulationerna igen inför januarifönstret. Hur viktigt är det att ni får behålla honom?
Det är oerhört viktigt. Han förlängde nyligen kontraktet och han älskar att spela under Emery så jag tror inte risken är så stor att han lämnar faktiskt men man kan inte ta något för givet i fotbollsvärlden idag.

Ollie Watkins är en annan spelare med en kanonhöst bakom sig - hur högt rankar du honom bland Premier Leagues anfallare?
Personligen skulle jag inte byta honom mot någon annan anfallare i ligan. Det handlar inte bara om att han producerar mål och assists i parti och minut utan också för att han gör så mycket nytta i defensiven och verkar ha en riktigt bra karaktär som är väldigt populär i gruppen. Men framförallt för att han passar perfekt in i Emerys sätt att spela fotboll.

Nu är ni med i toppen, och förväntningarna förändras ju med framgångar. Hur ska den här säsongen sluta för att du ska vara nöjd?
Jag är en försiktig general när det gäller förväntningar och förhoppningar så en stabil och hållbar utveckling är min melodi. Vi har fantastiska ägare sedan några år tillbaka och de satsar med förnuft och långsiktighet. Kan vi förbättra sjundeplatsen från ifjol är jag nöjd och skulle det bli ännu bättre är det bara en bonus. Det är lite ovant det här med topplaceringar…

I alla klubbar finns snackisar som det ibland är svårt för utomstående att hänga med i, vad pratas det om kring Aston Villa just nu?
Det är alltid intressant att se hur länge det tar för Viaplay-kommentatorerna att påpeka att Matty Cash är polsk landslagsman. Nä, men just nu är det ju hur vi fullständigt spelade Manchester City av banan i veckan. Det var inte bara en vinst, det var en utskåpning som heter duga och man är ju lite rädd för en reaktion när vi möter frugans och sonens favoritlag på lördag…

En annan sak som har anknytning till våra ägare är utbyggnaden av Villa Park och upprustningen av området kring arenan. Wes Edens och Nassef Sawiris verkar vara här för att stanna och ingåendet i partnerskap med den spanska klubben Real Union tyder på att de även tänker behålla Unai Emery. Den gode basken är majoritetsägare i klubben och både hans far och farfar har spelat där.

Några snabba:
Vem hade du plockat från Arsenal om du fick välja fritt?
Gabriel Martinelli

Vem hade du helst inte velat bli av med i Villa?
Ollie Watkins

Vem hade du sparkat? Värvat? Gjort staty av?
Steven Gerrard har redan fått kicken så det är fixat, jag hade värvat Achraf Hakimi och gjort en staty av min gamle hjälte Allan Evans. Jag hade förövrigt det stora nöjet att träffa och få en pratstund med honom efter Newcastle-matchen i våras.

 Bästa Villa minnet/upplevelsen?
Alla medlemsresor med Villa Sweden är magiska. I april är vi 80 medlemmar som åker över. Men jag måste nog ändå säga att den allra häftigaste upplevelsen när vi var ett gäng som var över och såg derbyt mot Birmingham hösten 2018. Vi stod (inte satt) på Holte End och fick se Villa vinna med 4-2 inklusive det där fenomenala Maradona-målet av Scottish Cafu (Alan Hutton). En så grym stämning så jag var lomhörd flera dagar efteråt.
 

Pär "Coreopsis" Johansson2023-12-09 07:52:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa