Lagbanner
2020-11-01 13:00

Aston Villa - Southampton

Svårare änglar än Rolles står för motståndet.
En räddande ängel i premiären gör att vi tror på poäng nu när änglarna kommer.

Svårare änglar än Rolles står för motståndet.

Två lag möts på söndag på Villa Park, där båda lagen säkerligen känner att 1 poäng är en besvikelse. Undertecknad tror att båda lagen kommer att lämna matchen besvikna då delad poäng känns logiskt.

På söndag mina damer och herrar står inga mindre än änglarna från Southampton på andra sidan planhalvan. Ett lag som denna säsong har lyft betydligt mer än vad kamraterna från Gamla Nya Gamla Nya har gjort.
Vad har då gjort att årets engelska version av änglarna har lyft uppåt till skillnad mot våra svenska motsvarigheter? Bra fråga, men kvalitén på spelarna känns gedigna och idag har Southampton ett väldigt intressant lag (i alla fall på pappret).
För att ta några exempel från detta anrika lag (bildat 1885) så har vi på bänken en så pass bra målvakt som Fraser Forster. (Liknande lyxproblem som vi själva bör stå inför ganska snart). Ryan Bertrand är en gammal bekanting till oss som huserar på vänsterbacken. På mittfältet har vi numera hemmasonen och den evige talangen Theo Walcott samt den i Chelsea bortvalde Romeo. (Dock var Romeo riktigt bra även i Chelsea när han fick förtroende).

På topp har hittills Che Adams och Danny Ings huserat. Den sistnämnde som för 5 år sedan var en ”hår”smån från att hamna i Villa har på nytt hittat målet, när han återigen hamnat i en klubb som är lagom för hans kostym.

Jag inbillar mig lite att änglarna ser detta som en väldigt bra match för dom att förlänga sin positiva start på säsongen. Ett Villa som har lekt rommen av sig ska bara ge tre poäng.
Ett liknande resonemang kan man ana från lägren där Aston Villa hör hemma. Ska vi haka på vår fina start så är 3 poäng i denna match ett måste. (någon kommer onekligen att bli besviken)
Vad talar då för hemmaseger? Ja, det känns bra att det var 9 dagar sedan vi spelade, några kändes lite lite sega sist. Sen anser inte jag att vi ska dra för stora slutsatser av den förlusten då vi inte på 90 år?/någonsin? startat med 5 raka segrar, så även ett Coronaår finns det någon logik kvar.

Att vårt lag är skadefritt (från starten av säsongen) känns riktigt bra.

Att Martinez samarbete med backlinjen sitter bättre och bättre känns riktigt bra. Jag tycker även att han är lite stabilare än Nyland i luften...

Dessutom känns ex. Konsa som en mycket bättre spelare denna seriestart än förra årets upplaga. Cash har kommit in som ett bra nyförvärv. Villaanhängarna andas dessutom ut när Targett hittills håller en bra klass, dock känns rädslan lika stor bland supportrarna att det ska fallera som Demokraterna var rädda i debatterna att Biden skulle svamla till det lite extra.

Vi har ett mittfält som verkligen håller klass. Barkley har varit bra i de matcher han spelat, inte magisk, men bra. (ser dock lite tung ut)
McGinn känns mer som den McGinn vi kom ihåg när han var sådär riktigt rivig och jobbig. Luiz och Grealish har stundtals varit magiska.Kan dessa herrar hålla i dettta under säsongen så kan detta år bli ETT FANTASTISKT år.

Watkins har dessutom alla verktyg i lådan för att bli en riktigt bra striker och har visat klass i matcherna.

Någon glömd?? Ja, plats 11 kommer nog även denna match Egyptens svar på Hestrie Clouete att ta och hans lägsta nivå är betydligt högre i år och nu väntar vi bara på leverans framåt.

Men visst vore det skönt att se Traore i form på denna position, men just nu kan han inte vara på sin högsta nivå, för då känns det skumt.
Tips?? Känns som om det kan bli en ganska målsnål tillställning då framförallt Villa hellre ser att motståndarna för matchen tydligt och det är jag osäker på om Southampton vill eller klarar av.

Delad poäng 1-1 och således två besvikna lag.

R.rooster2020-10-30 23:28:06
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa