Svidande 14 minuter mot Wolverhampton

2-0 blev till 2-3 under matchens sista kvart...

En förödande slutkvart sänkte stämningen på Villa Park från 100 till 0…

Aston Villa tog emot grannarna Wolves på Villa Park och det blev en rätt ok första halvlek med chanser för båda lagen. Att det skulle ta hela 18 minuter för Viaplay att inse att de hade fel kommentator och bytt med Norwich-matchen är i sig en gåta så det var lite svårtittat och svårlyssnat under inledningen av matchen. Under denna period hade McGinn ett distansskott utanför och Tuanzebe bjöd Wolves på ett läge med en frispark rakt in i mitten…

Till slut hade Viaplay ändå vaknat till och man kunde höra ljudet från Villa Park. Cash hade ett bra slut i den 22:a minuten, men enligt Holmgren på Viaplay hade han inte gjort mål sedan 2018. Jösses vad gnällig jag låter idag på sändningen, ska försöka släppa det nu.

I första halvlek imponerade McGinn och Buendia (några fina framspelningar) på mig.

Andra halvlek var bara tre minuter gammal när Ings kunde nicka in 1-0, vackert framspelad av John McGinn, man of the match.
1-0 48 Ings

Matchen rullade på och det var ett mer frejdigt spel i andra halvlek. När Nakamba stod på kanten och väntade frågade både jag och min son oss vem han skulle ta ut. Ingen hade varit direkt dålig…
Det blev Luiz som gick ut för Nakamba.
Villa utökade i den 68:e minuten genom ett grymt skott från McGinn, bra framspelat av Watkins i trängd position.
2-0 68 McGinn

Vad hände sen?
Ja, mina egna fotbollsmeriter och visdom om det gröna fältets schack har en viss begränsning till analyserande, men jag kan i alla fall konstatera att Wolves gjorde 1-2, 2-2 och 3-2 inom loppet av 14 minuter, från 81 till 95.
Reduceringen var snygg, bra spel. Kvitteringen kom efter jäkligt taffligt försvarsspel och segermålet kom efter frispark när de hade tur med touchen.

Eufori på bortasektionen givetvis efter denna helvändning i ett derby. Ungefär så glada som de var på läktaren, ungefär lika sur, bitter och nedstämd blev jag i soffan.

Vad hände egentligen? Villa var faktiskt inte usla och skulle ha vunnit detta.