Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2023-01-01 15:00

Tottenham - Aston Villa

Tottenham - Aston Villa
Världsmästaren tillbaka i målet.

Tottenham - Aston Villa

Aston Villa reser söderut till London och närmare bestämt till Tottenham Hotspur Stadium för match på nyårsdagen. Matcher mot Londonklubbar har inte varit Aston Villas bästa melodi på senare år och all statistik pekar på en hemmavinst. Men bollen är rund och historiska matcher är just historia. Så vilket lag ska öppna 2023 med en seger? Seger för ett av lagen kan jag nästan garantera då de senaste 16 matcherna lagen emellan har slutat med just en seger och då med en otrolig övervikt för Tottenha

Tottenham
Hemmalaget inledde säsongen mycket starkt med 7 segrar på de 10 inledande matcherna och bara en förlust. Samtidigt har de även vunnit sin Champions League grupp och är klara för åttondelsfinal i turneringen. Men kanske har det hårda matchandet satt sina spår. Från mitten av oktober har det börjat gå knackigt i ligan och det blev förlust mot Nottingham i Ligacupen mot Nottingham. Det gäller för Tottenham att få i gång sitt vinnande spel igen för att försvara sin förnärvarande 4:e plats i ligan som ger den åtråvärda CL-platsen. För närmast bakom jag ar både Manchester United och Liverpool som båda fått upp ångan.
 Manager Antonio Conte får klara sig utan sina två brassar Lucas Moura och Richarlison som båda är skadade men i övrigt är det i stort sett en full trupp att välja på. Tottenham har en fruktad offensiv med Kane, Son och Kulusevski som är svårstoppade. Sedan verkar Bentancur vara tillgänglig och det är bra nyheter för hemmalaget. Det är ett starkt lag och snabbt räknat får jag det till 9 VM spelare som nästan alla var ordinarie. Vi får väl se om det blir någon svensk-kamp på plan mellan Kulusevski och Augustinsson/Olsen.
Just offensiven får tala för Tottenhams styrka de har gjort 33 mål på 16 matcher vilket är riktigt bra. Men bakåt kan det svaja och 23 insläppta imponerar inte, som jämförelse har Aston Villa släppt in 25.

Aston Villa
Aston Villa kommer från en lite onödig förlust mot Liverpool. Förlusten var kanske inte orättvis men det kändes som det kunde slutat annorlunda om…
Men hur som helst är det nya tider och Unai Emery har börjat sätta en ny prägel på laget med sitt tänkande. Det syns tydligt att detta är något helt annorlunda än vad vi sett på många år men det kommer ta tid att finslipa innan frukterna kan skördas och resultaten rullar in. Jag misstänker också att det kommer bli några viktiga nyförvärv som ska in och få kugghjulen att haka i varandra ännu bättre. På skadefronten är Diego Carlos och Jacob Ramsey borta.
Efter två raka vinster för Emerys lag i ligan kom senast en förlust mot Liverpool. Spelarna kändes lite rostiga efter uppehållet och saknade skärpan i avgörande lägen. Så den första tävlingsmatch efter VM-uppehållet får förhoppningsvis i gång laget till mötet mot Tottenham. En annan nyckel till framgång är givetvis att Villa får tillbaka VM-hjälten Emi Martinez i mål. Rent taktiskt gäller det bara att gnugga på Emerys inslagna väg. Det kommer innebära en del misstag och kanske märkliga val men det är tydligt att visionen finns och spelarna ställer upp på detta. Bland annat är det att rulla i gång från målvakten och även använda målvakten som en extra spelare i uppbyggnaden. Just detta har skapat en del problem och oroligheter. Men ska denna match vinnas så målskyttet som måste fungera. Offensiven är i sig inte problemet för chanser saknas inte, det är bara att någon ska göra målen. Så långt har alla våra offensiva spelare varit lite trubbiga men det kan lossna. Det finns även en chans till förstärkning i januari.

Matchen
Matchen spelas söndag 1:a januari klockan 15:00. De flesta klär upp sig till nyår men dagen efter är det läge att ta på sig det finaste som finns. UTV!

TV: Martinez bästa räddningar från hösten
 

Robert Larsson2022-12-30 17:35:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa