Tre minuter och 29 sekunder!
Premiärsegrar är vi inte vana vid!

Olala, Onana! Det tog inte ens fyra minuter innan vår stabile bjässe och nyförvärv Onana presenterade sig när han nickade in 1-0 för Villa i den 4:e minuten.

Igår kväll stod jag på en läktare i Grästorp på Västgötaslätten och såg ett division 2-derby mellan IK Gauthiod och Lidköpings FK. Trots att solen sken var det riktigt kallt i blåsten på “schlätta” och matchen blev såklart 0-0 inför 600 åskådare.
Idag satt jag i en soffa i en varm lägenhet i Trollhättan och såg en Premier Leauge-match mellan West Ham och Aston Villa. Trots att solen sken…(och nu slutar både likheter och skillnader)

Detta var klubbarnas 121:a möte genom historien där vi också faktiskt förlorat fler än vi har vunnit. Men trots dåliga premiärer de senaste åren skulle denna avslutas med en triumf och tre härliga poäng att ta med sig hem till Birmingham.

Min skribent-kollega Anton Palomaa skrev en förträfflig inför-artikel där han vågade sig på att spå premiärelvan. Den slog in till 100%, hatten av för det!

3 minuter och 29 sekunder. 1-0.
Så lång tid tog det för Villa att ta ledningen och det var nyförvärvet Amadou Onana från Everton som nickade in 1-0 på en perfekt hörna från Tielemans.
0-1 4 Onana

Det där nyförvärvet verkar oerhört bra. Vilken bjässe, med sina 1,95 m rensar han även i eget straffområde med huvudet! Han spelar dessutom med ett lugn. Ska bli mycket intressant att följa honom under säsongen.

West Ham är/var haussade inför årets säsong. Det har köpt åtta spelare för över en miljard kronor, men det var bara två av dem i startelvan idag.

Aston Villa började matchen starkt och hade bl a 70-30 i bollinnehav de första 20 minuterna. Det var oerhört nära 2-0 för Villa när Leon Bailey gjorde allt rätt på en djupledslöpning, tog sig förbi målvakten, men Kilman i West Ham räddade förtjänstfullt ytterligare ett baklängesmål för Hammers. Det blev bara en stolpträff.

McGinn hade ett fint läge i 32:a minuten att utöka ledningen, men istället blev det en straff emot oss i den 35:e…

Cash var först på bollen, sen trasslade han in sig i en WH-spelare ben och motståndaren föll. Solklar, tyckte studion på Viaplay. VAR godkände också straffen.

Men vad vet jag? 1-1 på straff i 37:e minuten.
1-1 37 Paqueta

Den andra halvleken blev en jämn historia med många byten. Något överraskande blev både Watkins och McGinn utbytta redan i den 60:e minuten mot John Duran och Jacob Ramsey. Watkins hade inte gjort mycket avtryck så långt, men det skulle hans ersättare göra.

Duran sköt i burgaveln i den 66:e minuten i bra läge. Sen i den 79:e minuten satte han distinkt 2-1 på fint framspel från just Jacob Ramsey.
1-2 79 Duran
Det här känns lite Unai Emery-fingertoppskänsla på nåt sätt!

I 97:e minuten var West Ham oerhört nära att kvittera! Konsa räddade på mållinjen med axeln. Hade West Ham gjort mål där hade mitt lilla tipsgäng på sex personer vunnit 33 000 kr och fått 13 rätt. Nu fick vi 12 rätt och drygt 700 kr. Men jag fick 3 poäng!

Aston Villa vann premiären för första gången på länge, segern är också den första på 13 år borta mot West Ham!

Jag ska ärligt säga, utan att ha sett många minuter av försäsongsmatcherna, att jag var orolig inför denna match. Men Aston Villa var bra. Man spelade stabilt, snabbt och rakt som vi är vana vid.