Lagbanner
Underbar seger mot Newcastle

Underbar seger mot Newcastle

Aston Villa segrade inför 42 000 åskådare!

Fullsatt på Villa Park. Det var härligt att få se och slippa höra ekande rop och bolltoucher. Istället fick vi höra Villas fans sjunga. Man längtade ju dit, helt klart…
Aston Villa kom till spel utan Traoré, Bailey, Watkins och Sanson. Tunga pjäser indisponibla alltså, men ändå mönstrade Villa en stark elva i 4-2-3-1 med Danny Ings på topp.

El Ghazi hade ett bra skottläge redan i fjärde minuten, men det gick 150 meter över målet. Minuten senare trodde jag det skulle ringa i Villas mål. Mings gick bort sig i en duell och Wilson fick fri passage mot mål, men lyckligtvis avslutade han utanför.

Första halvlek var rätt tråkig att se. Inte mycket till chanser åt något håll. Däremot var mina söner i övre tonåren (som valt Aston Villa som favoritlag av egen fri vilja) galet förbannade på domaren som inte var konsekvent för fem öre.
Jag förstår dem. I den 25:e minuten springer Murphy in i Villas straffområde och Young stöter ut honom. Dock utan kontakt. Murphy hoppar och ålar sig värre än en ål. Att han inte fick gult för den filmningen är en gåta.

Efter en halvtimme tycker jag ändå att Aston Villa tog över en del och började trycka på. Fortfarande var det inga direkta chanser att prata om.

För er som läste inför-rapporten igår så läste ni att domaren snittade drygt 3 gula kort per match förra säsongen. Han började gula  Wilson i 41:a minuten och totalt blev det sju (!) gula kort i en ganska snäll match. Domarinsatsen var verkligen labil.
Jag satt och skrev notiser i blocket om en tråkig första halvlek, “rätt trist ändå”...
Då exploderade lägenheten på Furulundsvägen i Trollhättan. Två grabbar skrek högt, jag försökte förstå vad som hände och dottern vaknade ur sin power-nap!

Det var tre sekunder kvar av tilläggstiden. Matty Cash stod och torkade bollen, kastade sen inkast och Mings var högst med huvudet. Bollen nådde Danny Ings i axel-höjd, varpå han dundrar in 1-0 med en cykelspark. Vilken träff, vilket mål!
1-0 45+ Ings

Ska väl inte säga att andra halvlek var någon sprudlande tillställning heller. Murphy blev varnad i den 57:e minuten och enligt mig borde han nu varit utvisad efter filmningen…
I den 58:e minuten nickade Mings mot mål efter en frispark. Jäkligt nära! Jag började anteckna...men så helt plötsligt dök reprisbilderna upp och utan tvekan räddades hans nick av en arm. Straff efter VAR-granskning.
2-0 62” El Ghazi

Med tjugo minuter kvar av matchen fälls följande kommentar i hemmet:
-Vilket jävla domarteam alltså, fan vad bra de gör det”
Kommentaren var full av ironi.

I den 77:e minuten var jag övertygad om att Villa drog på sig en straff. Martines kom sent ut och skickade Newcastles spelare i backen, inuti straffområdet. Det gula var rättvist och jag satt och väntade på straffen. Helt plötsligt blir det VAR-granskning och då uppdagades en marginell offside. Nästa lika lite offside som Wesleys häl för ett par år sedan…
VAR är ju rätt bra ibland ändå.

Aston Villa lirade hem detta ganska bekvämt. De var numret större än Newcastle. Mings började matchen lite taffligt, men sen var han klockren. Inblandad i båda målen dessutom.

Nu kan vi andas lättare och se fram emot nästa match. 
Statistik från matchen:
Avslut: 10-9
På mål: 2-1
Gula kort: 3-4
Hörnor: 3-4
Bollinnehav: 47-53
Mål: 2-0!

BENNY JOHANSSON, Trollhättan2021-08-21 18:38:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa