Lagbanner

-

Vad gäller när domaren har börjat räkna???
Nu vänder vi blad i artikeln...

Vad gäller när domaren har börjat räkna???

När en koreansk lömsk högerjabb träffar smärtande och benen viker sig så har man två val. Du kan återvända till Gävle och börja snickra som Lillen en gång gjorde, eller annars så tar du dig i kragen och tar rygg på Thorsten Flinck.

Hösten och vintern har handlagt många smockor. Kanada, Spanien och Frankrike har fått snösmockor och Southampton har åkt på en 0-9 torsk under hösten. Kris hos St Marys ägare och huvudrollsinnehavare? Knappast!! På något sätt när de flesta räknade ut helgonen så tog dom rygg på den Thorsten som nu Villa behöver ta rygg på. Värdarna står nu på 31 poäng och ser hellre uppåt än nedåt i tabellen.
Skadelistan kortare och poängskörden större…och nu när vi är i riktigt gungning så möter vi Danny Ings och co. Tänk att det inte var så många år sedan Villa Sweden var med i budgivningen kring Ings…
Ni som här vill läsa om hur urusla och värdelösa Villa är och var sist kan slå över till någon annan kanal. Personligen tycker jag att vi gör en riktigt bra match sist.
Vad fungerade bra sist? Reina var MER än bra. Vi ligger på plats 17 och har Reina, Heaton och en norrbagge som är piggare än en lax i en fiskekasse i Nordsjön. Lik förbannat släpper vi in mål ”lite för ofta”
Vi hade sist två ytterbackar/wingers som stundtals fungerade mycket bra. Guilbert växer hela tiden och Targetts fighting smittar av sig enormt.
Grealish övertygade mig tidigare än Southgate och det säger inte lite. Men nu är han så jäkla bra. Tillsammans med Luiz var dom riktigt bra sist. Även Samatta och Gazaremsan var riktigt bra.
Om allt var så jäkla bra, hur kunde vi då förlora?? Ja fortfarande krävs det mycket mindre av motståndarna för att skapa chanser och göra mål. Vi kan tappa fokus i en halv sekund vid ett inkast och vips är det friläge. Vi kan bomma hela bollen när vi ska dämpa den och vips är det mål…. Så hur vänder man det?
Ja man kan vända sig till Johan Plate? Man kan sparka tränaren? Man kan byta spelsystem? Man kan tro på det man gör och hela tiden göra det lite bättre? Jag förordar absolut det sista, då jag inte tror att någon i Villas ledning känner Plate. Annars hade jag även förordat alternativ nummer ett.
Hoppas innerligt att Mings är tillbaka och får spela en ”central” roll i vårt försvar. Vilka som ska flankera honom av Hause, Konsa eller Engels?? Dagsformen får avgöra men det känns väl som Engels både behöver vila och även ta rygg på Thorsten.
På mitten bör Hourihane ta Drinkwaters plats då passningstempot hos den förra räven inte kommit upp i tempo än.
Tror att denna match kommer att vara avgörande för resten av säsongen. En studs tillbaka nu är ett stort steg mot nytt kontrakt. En ny käftsmäll kommer att bli svårare att resa sig ifrån.
Dock kommer det inte att bli en ny smäll utan vi kommer att vinna denna svåra bortamatch med 1-2 och Hourihanes vänsterfot kommer att avgöra på frispark.

R.rooster2020-02-21 20:48:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa