Lagbanner
Vem håller på Crystal Palace?
Dags för en ny trea!

Vem håller på Crystal Palace?

Juletider! Här kommer en tidig inför-rapport inför matchen mot Crystal Palace på lördag!

Här kommer en tidig inför-rapport inför Boxing Day-football mot Crystal Palace!

Av någon outgrundlig anledning håller mina barn också på Aston Villa. De har självklart fått "välja själva" och det är fantastiskt att de också har valt världens finaste klubb, tillika en av grundarna till den engelska ligafotbollen.
Jag har haft med mig mina pojkar till England två gånger. QPR borta i London (1-1) och Leeds hemma (1-0) på en medlemsresa. Fantastiska upplevelser, både för mig och för killarna.

Min äldste son har Benteke som favorit genom åren, han var ju helt absurt bra när han spelade i Villa.

Så när det visade sig att Crystal Palace skulle möta Halmstad BK på Örjans Vall sommaren 2018 med just denne Benteke, så bokade jag in in oss på hotell och tog med mig mina tre barn ner till Halland och denna träningsmatch. Det var kul, vi satt precis intill Crystal Palace bänk. De hade ett STOR apparat med sig. Har för mig att vi såg tre personer som det stod "Media" på ryggarna. Det hade varit spännande att jobba med "media" för Aston Villa, tänkte jag.
Managern Roy Hodgson, som faktiskt tränat Oddevold, stod precis intill oss så vi kunde lätt dra honom i brallan om vi ville...men det gjorde vi såklart inte.
Benteke startade matchen. Han gjorde också 1-0, men blev snart skadad, en bristning i låret. Han gick av efter 19 minuter.

Jaja, vi hade en kul resa ihop i alla fall och vi kunde bada dagen efter på ett soligt Tylösand. Crystal Palace vann matchen med 6-1 för övrigt.

Benteke. Han var riktigt jäkla bra hos oss men har inte hittat den formen hos lagen han provat för senare. Men man ska aldrig säga aldrig, släkten sägs vara värst. Han har nyligen varit avstängd, men är nog troligt på väg in igen mot oss.

Finns det för övrigt någon i Sverige som håller på Crystal Palace?
Ja, det gör det ju tydligen. Jag känner faktiskt hela tre härifrån hemstaden Trollhättan. Om vi Aston Villa-supporters är stolta över ett unikt klubbnamn, så borde även de som håller på Crystal Palace vara det. Det är ju ett riktigt vackert namn, för den 31 år yngre klubben.
Sen hade jag nästan glömt att VM-hjälten från 1994, Thomas Brolin spelade för dem 1998. 13 matcher, men inga mål.

Nog om den klubben nu. Aston Villa gör en formidabel säsong i mina ögon. Vi hade faktiskt kunna vara i toppen med tanke på spelövertag och chanser mot Brighton, West Ham och Burnley. Bara en poäng i dessa är skralt, men spelet och grundtryggheten finns där helt plötsligt!

Klart att jag fortfarande kikar neråt i tabellen, som jag är van vid. Men nu tror jag på riktigt att vi kan börja utmana däruppe som Europa-platserna. Kanske inte i år, även om kvalitén finns.

Cash, Martinez och Barkley har varit riktigt bra nyförvärv och senast visade Traoré varför han spelar för Aston Villa. El Ghazi har fått en nytändning!

Sen har vi ju Jack Grealish. Tror faktiskt han är en av de mest omtalade spelarna i världen just nu.
Messi, Zlatan och Ronaldo får ursäkta, men världen har fått upp ögonen för vår gullegris. Han är ruskigt bra. Det ser så enkelt ut när han spelar fotboll. Han har tekniken, snabbheten, spelförståelsen...han kan göra mål och han kan assistera. Han leder laget! Han är en Villa Boy from Aston!
Inte konstigt att Aston Villa sätter en prislapp på 1,1 miljard på honom, även om det är helt sjuka summor i sammanhanget.
Vad tjänar en sjuksköterska?

I morgon är det julafton. Jag kör uppesittarkväll med att författa denna text.
För Villas del verkar Trezegeut vara indisponibel på lördag, men det ryktas att Barkley är på väg tillbaka in i spel. Halleluja! Även Konza.
Men de senaste matcherna visar också att våra "reserver" tar ansvar.

Vi har något stort på gång!

God Jul och Gott Nytt År! På återhörande efter matchen på lördag!

//Benny Johansson







 

Benny Johansson, Trollhättan2020-12-23 19:36:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa