Vilka nollor, Aston Villa!
El Ghazi prickade krysset idag!

Aston Villa går från klarhet till klarhet. Idag höll laget nollan för fjärde matchen i rad och vann komfortabelt med 3-0 mot Crystal Palace på Villa Park.

Det höll dock på att gå riktigt illa redan i den första minuten när Traore slog en misslyckad passning och efter lite flipperstudsar blev det friläge där Martinez förtjänstfullt kom ut och avvärjde.

Aston Villa tog ledningen tidigt. McGinn såg Traore ute på högerkanten och serverade en perfekt macka, varpå Traore direkt förlängde till Watkins som utmanade sin back och sköt. Målvakten i Crystal Palace, Guaita, gjorde en kanonräddning, men fick se bollen bakom sig eftersom Traore fullföljde löpningen in i straffområdet och prickade in 1-0 i den femte minuten.

Redan i den sjunde minuten var Grealish den med mest gräsfläckar på kläderna av alla spelare. Vad stryk han får. Tack högre makt för att han är så smidig att han klarar sig undan de värsta tacklingarna.

Nämnde Traore var väldigt rörlig och bra idag och själv sköt han i stolpen i 17:e minuten, samt fick fram en passning till Grealish i 20:e, där det också borde blivit mål.
I 22:a minuten stod El Ghazi mitt framför målvakten när bollen dök ner framför fötterna på honom, men avslutet gick rakt på målvakten.
Det var en händelserik första halvlek. I den 23:e minuten var det nära att Cash drog på sig en straff, men efter VAR-kontroll friade domaren. Korrekt, men det var inte långt borta…
Villa skapade ett par lägen till innan halvleken var till ända, framförallt hade El Ghazi ett jätteläge efter fint inlägg från Watkins.

Mest anmärkningsvärt var kanske att Tyrone Mings åkte ut efter två gula kort inom loppet av sex minuter. Det första kortet köper jag, han drog rejält i tröjan. Det andra var desto mer tveksamt, men dömt är dömt.
En man kort hela andra halvlek alltså. Hur skulle det gå? Dessutom byttes pigge Traore ut mot Konza. Ett bra byte, men synd att bli av med Traore.

Watkins var bra i första halvlek, men i mina anteckningar har jag skrivit tidigt i andra att han “börjar ta för sig än mer”. Jösses vilket jobb han gjorde idag. Han sprang och slet men det blev till sist ändå ganska synd om honom. En nick i ribban (där Hause nickade in returen, 66 min) och ett skott i stolpen, ett läge som målvakten räddar. Bollen ville inte in för honom. Däremot var han delaktig i det sjukt snygga 3-0-målet i den 76:e minuten.
Grealish hittade Watkins som först såg ut att tappa iväg bollen, men hämtade in den, spelade bakåt till El Ghazi som fick på en drömträff i krysset, stolpe in.

Formidabel prestation idag av Watkins trots de missade lägena.
Även Martinez är hur stabil som helst.
Jack Grealish vet vi ju alla att han presterar 100% varje match. Vilka passningar han hittar och slår, magiska! Idag var det hans 200:e match för Aston Villa. Låt oss hoppas att det blir något tusental till innan karriären är över!
Alltså, alla var bra idag. Andra halvlek en taktisk fullträff.

Det är fantastiskt att se Villa spela med sånt självförtroende, stabilitet och både starkt försvar och stark offensiv.
Jag skulle kunna sitta här och skriva några hundra ord till, men “laget säger mer än tusen ord”, ett gammalt Aston-ordspråk. Därför avslutar jag med statistik från dagens match.