Lagbanner
Old Trafford, 2021-09-25 13:30

Manchester U - Aston Villa
0 - 1

Vilket drama skulle vi bevittna?
I huvudrollen x 2 i denna teater hittar vi Hause.

Vilket drama skulle vi bevittna?

Det blev mer av Glada Hudik än Orestien (en 330 minuter lång tragedi) men huvudrollen i matchen skulle en Hause få och efter matchen stod en viss OGS för komiken.

Undertecknad fick rätt i 10/11 när det gällde Villas startelva. Den 25%iga chansen att Targett skulle spela visade sig vara viktiga % och han startade alltså som vänsterwinger i stället för A.Young.

Laget i övrigt blev

Martinez i mål

Cash, Konsa, Hause, Mings och Targett

Luiz, McGinn och Ramsey (i ojämn ordning)

Watkins och Ings 

Ganska snabbt blev vi påminda om att detta inte skulle bli en match som andra matcher mot United. Vi stod upp RIKTIGT bra och vi vågar spela ett eget spel, vilket inte hände många gånger innan säsongen 20/21. Min subjektiva syn på matchen, som jag även delar med objektiva sådana är att vårat spel gör motståndarna sämre. Det är inte längre att "de stora" lagen spelar dåligt, och därav en anledning att vi kan hota.
 
Ett visst marginellt övertag till United kan vi tillskriva United även om Villa kunde/borde ha gjort både 1 och 2 mål i den första halvleken. Guldkornet från Sherwoodskogen känns bara bättre och bättre. Hans genomskärare till Targett efter kvarten spelad, ska naturligtvis resultera i mål, även om backens (minnet sviker vem det var) agerande självklart kan stressa större målskyttar än den käre Mat.

Cash, som var briljant matchen igenom kommer säkerligen inom en snar framtid kommer att få leverera avgörande bollar mot Lewandovski och co. 
På kontot för klara målchanser lägger vi även till Watkins fina fina chans, som världens dyraste försvare bjuder på. United har även chanser i slutet så ett x i paus är absolut inte överraskande eller oförtjänt. 

Självklart har olika spelare olika roller, men visst kändes det som om McGinn, Ings, Watkins mfl. lade ner ett mycket större lagarbete och själ i spelet än vad ex. Pogba och den totalt osynlige Ronaldo gjorde? En gåta egentligen hur en insats kan vara så intetsägande när man vet hur hög nivån kan vara.

Många hemmaanhängare hade nog förhoppningar om en ändrad matchbild när Mike Dean blåste till spel i matchminut 46. Visst fick dom som dom ville, men det var Villa som mer tog tag i taktpinnen och desto längre klockan tickade så skulle en bortaledningen bli mindre och mindre förvånande (inte så att vi ägde matchen, men vi var det bättre laget i andra).

Vi snabbspolar fram till den 88:e minuten där Cavani ska försöka hålla koll på Hause på en offensiv hörna från vänster. En gammal sanning är att forwards som ska markera i eget straffområde är en omedelbar livsfara. Denna gång stämde det till fullo. Hastigt och jäkligt lustigt så har vi 3 poäng som i en liten ask, med i stort sett bara tillägget kvar. 

In kliver då Hause i handlingen IGEN även denna gång med Cavani som kompanjon och för en gångs skull så har Mike Dean bara en biroll. För hands är det på bollen som lämnare Cavani och Mike Dean kan inte blunda för det och United får sin efterlängtade straff. (så välförtjänt att dom äntligen fick en). Bollen tas av Ronaldo och kvitteringen är ett faktum...

Nej inte alls. Bruno Fernandes tar tag i bollen och lägger den inte i samma hörn som förra säsongen utan var mer intresserad om han kunde få bollen runt i en omloppsbana kring jorden. Stenhårt och ganska långt över faktiskt. Mycket mer händer inte i matchen utan vi får vänta till komiken kommer igång efter matchen. Första säger norrbaggen att det var offside på Watkins när Hause nickar in målet. Japp, han är i offsideposition, inget fel i det. Dock får man inte påverka spelet. Gör han det? Han påverkar absolut De Gea långt innan bollen är på väg mot mål. När nicken väl kommer så är han absolut inte i en bestraffningsbar offside.
Sen säger baggen att anledningen att Fernandes bommar straffen är psykningarna och Villaspelarnas uppträdande i samband med straffen. Han tycker inte om att sådant ska få förekomma. 
Det gör abolut inte jag heller, men att säga att det skulle var anledningen till bommen + att då har han sovit under MÅNGA år, när de "STORA" lagen får något mot sig. Snacka om att kasta sten i glashus + att påståendet om offside.... Förra året snubblade Pogba på sig själv och fick straff och 2-1. Där snackar vi feldomslut. Men då drabbade det inte något "större" lag.




 

R.rooster2021-09-26 23:10:30
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa