Lagbanner

Wolves väntar på Villa Park

Aston Villa behöver gå på studs nu och trycka ner rivalerna från Wolverhampton. Ett skadedrabbat Villa är revanschsuget efter debaclet senast mot Sheffield United.

Våra kära Lions tar sig an de lokala konkurrenterna Wolverhampton i morgon kväll och jag tror att vi alla suktar efter tre poäng efter den trista förlusten mot jumbon Sheffield United senast.

Förutsättningarna?
Dean Smith höll en presskonferens nu på förmiddagen där han gav sin syn på läget. Jack Grealish är på bättringsvägen, men spelar troligtvis inte. Matty Cash kör rehab, men det blir inget spel i morgon. Wesley deltar dock i full träning, men han är inte matchtränad. Hause kommer börja träna igen nästa vecka.
Tunga skador på tunga spelare alltså.
Smith igen:
-Nyligen vann vi mot Leeds och tillät dem skapa väldigt få målchanser. Sheffield U skapade ännu färre chanser mot oss. Olyckligtvis kunde vi inte utnyttja våra chanser.

Aston Villa 20/21 har i mina ögon imponerat stort, men också fallit igenom ordentligt vissa matcher.
Jag tror att det är helt i sin ordning. Vi är inte tillräckligt stabila för att vara med i toppen och slåss på allvar. Jämnheten och stabiliteten måste till för detta, men det är också ett långsiktigt arbete.

Självklart påverkar skadeläget, men samtidigt har vi en så pass bra bänk att vi bör kunna vinna mot jumbon med en man mer i 40 minuter.
Wolverhampton är inget enkelt lag att vinna mot, framförallt fjolårets säsong gjorde de riktigt, riktigt bra. De kom då sjua med 59 poäng. Nu är de fem poäng bakom Villa med en match mer spelad, men som ligan artat sig under året verkar alla resultat helt möjliga och omöjliga, förutom att Manchester City ska tappa något. Det är osannolikt.

Så kl 18:30 i morgon är det dags på Villa Park! Bänka er med chips, lättdryck och morötter, så ska vi se att allt ordnar upp sig igen.

Tidigare möten: 129 matcher, 56-32-41
Senaste säsongen blev det två förluster.
Det första mötet 1886 blev 2-2 i FA-Cupen.
Senaste mötet slutade 1-0 till Villa i december 2020. El Ghazi satte straffen mot portugiserna i slutet!

//Benny Johansson

BENNY JOHANSSON, Trollhättan2021-03-05 14:56:44
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa