Riverside, 2023-11-11 16:00

Middlesbrough - Leicester
1 - 0

Boro slår serieledande Leicester med 1-0

Middlesbrough gästades idag av seriens förmodligen bästa lag men bjöd trots detta upp till en ordentlig fight. Matchen slutade med en uddamålsvinst för Boro som nu är tillbaka på vinnande vägar efter två raka vinstlösa matcher.

Matchen som spelades i eftermiddags spelade egentligen inte så stor roll för något av lagen. Middlesbrough har med god anledning råd att förlora eller tappa poäng mot seriens överlägset bästa lag, och samtidigt hade ett poängtapp idag knappast saktat ner Enzo Marescas och Leicesters spikraka resa mot Premier League. Trots rådande obetydlighet var det inget av lagen som idag tog det lätt. 

Den första halvleken övervägde tungt åt Boros favör, och det var förmodligen en av de bästa halvlekarna man sett Middlesbrough göra på länge. Ett flertal farliga målchanser för det röda laget lyckades dock aldrig resultera i mål; mycket på grund av den danska målvakten Mads Hermansen i Leicestermålet. Första halvlek slutade alltså mållöst. 

En bra dag att vara Boro
I den andra halvleken såg man inte heller så värst många mål, men för att i alla fall ge lite variation till publiken bestämde sig Middlesbrough för att nu spela betydligt sämre. Leicester visade med råge varför de uppskattas vara “ett Premier League-lag som spelar i Championship.” Deras skoningslösa och konstant upprepade anfall hade under en oturlig dag resulterat i ett flertal mål för Rävarna. Det visade sig dock inte vara en sådan dag, och Leicester lyckades aldrig göra hål på Boro; mycket tack vare turligt placerade målstolpar och en påtänd Seny Dieng i Boros kasse. Efter väldigt mycket Leicester var det i den 80:e minuten äntligen Boros tur att anfalla. Sam Greenwood revs ner precis utanför boxen och efter att ha tilldömts en frispark förberedde han sig för att från denna skjuta direkt på mål. “PANG” sa det när samma Greenwood ett par sekunder senare säkrade vinsten med ett otagbart skott placerat precis bortom Hermansens handskar. Det var första gången Middlesbrough gjorde mål direkt på frispark de senaste tre åren. 

Dåligt skådespel
Boros huvudtränare, Michael Carrick, har under sin ämbetsperiod som Middlesbroughtränare varit bra på att under varenda matchintervju spela tuff och obrydd. Han hävdar konstant att man “måste ta en match i taget och inte låta sig föras bort.” I dagens matchintervju kunde man dock genomskåda hans bluff direkt. Det är omöjligt att inte bry sig, inte ens för en tuffing som Carrick som under intervjun genomlystes av glädje. 

Viktor Kristensson2023-11-11 22:59:00
Author

Fler artiklar om Middlesbrough