Bristol City - Middlesbrough
2 - 2

Bristol City - Middlesbrough, 2-2

Middlesbrough tappade poäng för tredje raka gången efter en torftig insats.

Måndag, och ännu en påsk-artad match för Boro, då bortamötet mot Bristol City på Ashton Gate inföll på annandag påsk. Kampen om en andraplats hade med störst sannolikhet annullerats efter Middlesbroughs förlust mot Burnley, så de rödklädda (idag vitklädda i bortaställ) grabbarna från Teesside siktade in sig på att behålla en plats på den övre play off-halvan innan matchen. Att stanna på tredje eller fjärde plats är egentligen det enda Boro har kvar att kämpa om, och med god anledning, då en tredje eller fjärdeplacering skulle innebära hemmafördel i play off-semifinalens andra möte. Vid vinst idag skulle man ta sig åtta poäng från femteplatsen. Matchen mot femtondeplacerade Bristol skulle dock inte bli så enkel.

Matchen startade bra för Middlesbrough och det var bortalaget som var det mest dominanta på planen. Tack vare sin dominans skapade Boro ett flertal farliga målchanser, men inga skott på mål. Mer oroväckande, var spelet på Middlesbroughs defensiva planhalva. Genom nästan hela halvleken var försvarsspelet bristfälligt och minst sagt väldigt skakigt. Nog var försvaret skakigt, men det var framför allt till förfång för matchens utkomst. I första halvlekens 46:e spelminut, var planen för Middlesbrough att helt enkelt låta tiden rinna ur för halvtidsvilan. Det tidigare nämnda, och skakiga försvaret, skulle försvåra den planen då de efter ett bolltapp tillät Sam Bell göra matchens första mål. Michael Carricks mannskap gick in i halvtidsvilan med 0-1 i baken. Ställningen hade kunnat varit värre, men tack vare ett par briljanta räddningar av Zack Steffen i Borokassen lyckades Bristol endast göra ett mål.

Michael Carrick brukar vara bra på att väcka sitt Boro i halvtidsnacket, men i matchens andra klev laget ut lika dåligt försvarsmässigt som i den första halvleken. Det var fortsatt skakigt, och de flesta Middlesbroughsupportrarna kunde knappt se på, då varje Bristolanfall var nervkittlande, och inte på ett bra vis. Supportrarnas farhågor visade sig sanna, då Bristol utökade sin ledning i 49:e minuten, genom Harry Cornick. Det var ett mål som väldigt lätt hade kunnat undvikas, men orsakades av återigen ett slarvigt bolltapp. Efter det här tycktes Middlesbrough vakna upp, och i den 58:e minuten gjorde de till slut ett mål genom Aaron Ramsey, som är den unga lånespelaren från Aston Villa. Boro såg riktigt skarpa ut vid den här tidpunkten (förutom försvarsspelet, så klart), och fortsatte att skapa chanser. Sex minuter senare kvitterade Matt Crooks för Middlesbrough, och det stod 2-2 med en halvtimme kvar att spela. I matchens slutminuter skulle det vinnande målet komma för Boro, efter en vacker kontring och ett läckert skott från Cameron Archer, fast offsideflaggan kom till slut upp och ogiltigförklarade Archers mål. På repriserna gick det att se hur hårfina de marginalerna som höll Archer offside var, men offside var det i alla fall, och matchen slutade 2-2.

Det förfärliga försvarsspelet var mycket olikt Middlesbrough under Micharl Carrick, och det kan knappast hjälpa vid ett eventuellt uppflyttningslutspel om, det fortsätter på ett liknande vis. På andra platser runt om i landet gick dock många resultat Middlesbroughs väg, då Millwall, Blackburn, Norwich, West Bromwich Albion och Coventry alla tappade poäng. Boro ligger nu sex poäng före sjunde plats, vilket ganska säkert placerar dem i play off-platserna med fem matcher kvar att spela.