Riverside, 2023-10-21 16:00

Middlesbrough - Birmingham
1 - 0

Carrick trumfar Rooney: Boro:1 - Birmingham: 0
De två lagkamraterna, och möjligtvis kompisarna, möttes idag.

Carrick trumfar Rooney: Boro:1 - Birmingham: 0

The Championship var idag tillbaka efter det två veckor långa landslagsuppehållet och på schemat för lördagen fanns Middlesbrough som tog emot gästande Birmingham City på the Riverside.

Middlesbroughs match föranleddes idag av en onormal mängd mediebevakning. Kort innanför att Championship drog igång igen chockades fotbollsvärlden när Birmingham City valde att sparka sin överpresterande tränare John Eustace, för att byta honom mot Manchester United-legenden Wayne Rooney. På andra sidan spelplanen befinner sig Middlesbroughs huvudtränare, Michael Carrick, som under en lång period spelade tillsammans med Rooney i det där berömda United-laget lett av Sir Alex. Idag skulle de forna lagkamraterna slåss samman för att mäta och sätta sina fotbollshjärnor på prov. 

På tal om stora fotbollshjärnor så brukade Pep Guardiola säga något i stil med att hans uppgift är att få sina spelare att ta sig igenom spelplanen, men att det är spelarnas uppgift att göra mål när de väl har tagit sig fram. Det var ungefär så matchen kom att se ut för Boros del i nästan 90 minuter. Om och om igen lyckades man ta sig fram på ett jättevackert sätt, men aldrig nådde bollen in i mål. En del av det berodde på otur, men ibland var det också eftersom Boros Josh Coburn oförklarligt missade solklara chanser. När halvtidsvilan närmade sig började Boro ösa på rejält och Birmingham fick knappt nudda bollen. Men då kom just halvtidsvilan; väldigt opassande. 

Att halvtidsvilan kom opassande verkade dock inte påverka Boro, för de kom ut exakt lika starka i andra halvlek. Återigen gick det dock inte att hitta målet, och Birminghams John Ruddy stod för en megainsats i the Blues kasse och satte stopp för flera farliga Middlesbroughchanser. Efter lite mer än en timme spelad spelade Carrick sina första taktiska kort och gjorde ett par byten, där till exempel Josh Coburn byttes ut mot Emanuel Latte Lath. Det visade sig vara ett mästardrag då Boro efter bytena lyckades luckra upp Birmingham ordentligt. Till slut kom målet i den 87:e minuten genom Morgan Rogers som nätt tippade bollen över Ruddy som först verkade säkert kunna omfamna bollen. Matchen slutade tio minuter senare 1-0 till Boro. 

Middlesbrough har nu vunnit sex matcher på raken och är endast två poäng ifrån en sjätteplats med över 100 poäng kvar att spela om. Dessutom är det här första gången på nästan tre år som Middlesbroughs har hållit nollan i tre raka matcher. 

Viktor Kristensson2023-10-21 19:40:00
Author

Fler artiklar om Middlesbrough