Lagbanner
Colchester 3 - 3 Charlton

Colchester 3 - 3 Charlton

The U's var närmare och mer värda alla tre poäng när Colchester och Charlton delade på poängen i en match som hade det mesta. Passion och intensitet och en otrolig stämning samt sex mål, två straffar och två röda kort

Colchester spelar årets första match på hemmaplan då Charlton Athletic kommer på besök till Weston Homes Community Stadium. I Charlton hittar vi tidigare managern för The U’s Phil Parkinson som dock har en trevlig vana att åka på stordäng när han kommer hem igen. Förra säsongen vann The U’s med 3-0 mot Charlton hemma när Parky ledde laget. Tidigare har han även åkt på en förlust med förnedrande 5-1 när han ledde Hull på gamla Layer Road. Efter den matchen fick Parky sparken. Nåt liknade idag och eftersom Charlton har nya ägare från och med idag kan ju Parky ligga risigt till. Men det får andra spekulera i. I Charlton hittar vi även Johnnie Jackson som inte ingick i Paul Lamberts planer så han såldes till Notts County dagen innan Lambert stack med svansen mellan benen.
 
Colchester och Charlton har faktiskt spelat på nyårsdagen en gång tidigare. Det var i Championship och då vann The U’s med 2-1 på The Valley efter två mål av Kevin Lisbie.
 
Colchester tvingas till flera ändringar idag då Tom Williams inte är tillgäng längre eftersom lånekontraktet bara gällde under 2010. Även David Mooney är ju på lån men han åker hem imorgon till Reading. Colchester för dock samtal med Reading om en förlängning vilket känns nödvändigt då han ju leder våran skytteliga. Sen har även Colchester åkt på ännu en skada i backlinjen då Brian Wilson gått sönder. Sen tidigare är även Magnus Okuonghae och Marc Tierney borta från försvarslinjen. Med andra ord är det tre nya i försvaret. Även Pat Baldwin och Kem Izzet är borta men på grund av sjukdomar. Blir minst sagt en svår match idag
 
Colchester som har stora skadeproblem låter nu Lee Beevers göra sin första start på 16 månader för The U’s. Sist han startade var mot MK Dons hösten 2009. Beevers värvades av Paul Lambert och han gjorde ju väldigt bra ifrån sig men sen gick knät sönder och det är först under hösten han kom tillbaka igen men bara på bänken. Nu är han dock tillbaka igen då Brian Wilson lämnat återbud. Lloyd James gör sin första start för The U’s sen han kom i somras.

 
James Bond spelar idag

Colchester och Charlton samt nästa alla lag i League One har ju knappt spelat någonting under december månad. Colchester spelade senast mot Yeovil den 11 december, Charlton lyxade dock till det och spelade mot Brighton i onsdags när man spelade 1-1. Colchester spelade bara en match i december så där har nog Charlton en stor fördel då man faktiskt fick ihop fyra matcher inklusive ett par cupmatcher. Charlton har ångan uppe med andra ord.
 
Colchester ligger inför matchen på sjunde plats tre poäng efter Charlton som ligger trea i League One. Charlton har dock en match mer spelad. En seger med 3-0 (tre mål) gör att The U’s passerar Charlton i tabellen. Av topp-åtta lagen är det Colchester som har spelat minst antal matcher. Kan ju vara bra men dom andra lagen har ju trots allt tagit poängen i sina matcher vilket vi inte har gjort ännu.


Hemmamatch idag

Tack vare alla inställda matcher gör The U’s sin femte raka hemmamatch
 
16:01 Avspark
Colchester börjar bra och debutanten (från start) Lloyd James inleder piggt men Charltons försvar har inga större problem med anfallsförsöken under öppningsminuterna.
 
David Mooney har matchens första målchans när han vänder bort och avlossar ett mycket bra skott från 25 meter som Rob Elliot har problem med Charltons målvakt stoppar i alla fall bollen och på returen hinner David Perkins nästan först fram på men Elliot stör tillräkligt mycket så det blir bara inspark.
 
När lagen möttes förra säsongen i Colchester så gjorde Charlton självmål då man skulle nicka hem bollen men man nickar då förbi målvakten och in i mål. Nu är man väldigt nära att göra om bedriften då man på nytt ska nicka tillbaka bollen men den här gången hinner Rob Elliot tillbaka och tar bollen.
 
Colchester fortsätter att spela bra och Lloyd James fixar fram frispark till Colchester. Anthony Wordsworth tar hand om frisparken och Rob Elliot tvingas till en bra räddning och The U’s får en hörna
 
Colchester gör årets första mål
Hörnan från Anthony Wordsworth hittar in till Matt Heath som nickar in matchens första mål efter en kvart.


The Heath is on när Matt Heath nickar in 1-0 

Målet gör att The U’s tar sig upp på en kvalplats
 
Charlton kvitterar
En minut efter målet kommer Charltons första anfall och Lee Martin lurar bort Andy Bond som försöker med en glidtackling men Martin drar bort bollen och Bond får med sig bollen med handen och det blir straff. Förre Colchester-kaptenen Johnny Jackson gör inget misstag från elva meter och glädjen blev kortvarig. Johnny Jackson visar dock respekt åt Colchesters fans då han håller inne med jublet efter målet.
 
The U’s under kvalstrecket igen
 
En minut efter kvitteringen vill Colchester ha en straff då David Mooney går omkull i straffområdet men domaren tycket att han faller lite väl enkelt och Mooney blir även varnad.
 
Charlton börjar helt plötsligt att anfall för första gången men närmare än en hörna kommer man inte för The U’s tar snabbt tag i matchen igen
 
Colchester gör sin bästa halvlek på väldigt länge. Det påminner om inledningen av säsongen då The U’s körde över allt och alla utan större problem.
 
Colchester återtar ledningen
Andy Bond gör 2-1 efter ett snabbt anfall av Ashley Vincent som tar sig in i Charltons straffområde och en smart pass till Andy Bond gör att The U’s återtar ledningen Charltons försvar blev helt överspelade.

 
Andy Bond gör 2-1

The U’s tillbaka på kvalplats
 
Colchester spelar ut sitt register och man bara väntar på 3-1 men Rob Elliot håller kvar laget i matchen. David Mooney och Andy Bond har lekstuga i Charltons försvar men närmare än flera väldigt farliga hörnor kommer man inte.
 
Andy Bond är väldigt nära att ordna en straff till The U’s när Christian Dailly brutalt sparkar ner Bond på linjen till straffområdet blir det tyvärr bara frispark men det såg ut att vara innanför. Dailly ska vara glad över att det bara blev gult kort. Anthony Wordsworth skjuter frisparken utanför
 
Charlton kvitterar
Mitt i Colchester press sticker Charlton upp och fixar fram en hörna. Hörnan från Simon Francis hittar fram till Paul Benson som nickar bollen mot mål men David Perkins står på mållinjen och tar bollen med handen. Rött kort och straff igen för Charlton. Klart onödigt att ta med handen. Nu får The U’s spela i nästan en timme med bara tio man. Johnny Jackson byter hörn och gör 2-2
 
Målet gör att Colchester ligger nia i League One.
 
Colchester är dock laget som försöker trots att man bara spelar med tio man men Charlton har i alla fall börjat komma in i matchen men den har man ju fått till skänks av The U’s.
 
Charlton har en frispark i farligt läge men skottet går långt över målet
 
Fjärdedomaren visar upp smått otroliga sex stycken extraminuter att spela. Var dom kommer ifrån är det ingen som vet. Andy Bond låg ju skadad men det var ju inte ens en minut och vid straffarna var det inget speciellt gnäll då dom var mer eller mindre klara.
 
Colchester spelar av första halvlek och det står 2-2
 
16:52 Halvtid
 
2-2 i halvtid efter ett fantastiskt bra spel av ett mycket skadedrabbat Colchester. Charlton har tyvärr fått en fribiljett in i matchen igen efter två straffar och ett rött kort på David Perkins. Charlton har i stort sätt bara haft två anfall med två straffar som följd.
 
Första halvlek påminde väldigt mycket om Colchester från i höstas. Då spelade man väldigt bra men matchen slutade oavgjort efter en sen kvittering av motståndarna i regel. Fast nu tar jag gärna ett kryss.

 17:08 Avspark
 
Charlton börjar den andra halvleken bäst och Johnny Jackson är sugen på att göra hat-trick men siktet är inte riktigt inställt ännu då bollen inte ligger på elvameterspunkten.
 
Lee Martin provar med ett skott från 20 meter men han kommer inte längre än till första försvarare då Paul Reid står i vägen och blockerar skottet.
 
Andy Bond vinner en närkamp mot Jose Vitor Semedo som dock kastar sig och det går tyvärr domaren på och istället för ett farligt läge för The U’s blir det frispark för Charlton.
 
Colchester tar dock ta igen i matchen igen och Charlton lyckas inte speciellt bra att ta över matchen.
 
Charlton gör ett offensivt dubbelbyte i hopp om tre poäng.
 
Colchester återtar ledningen igen
Colchester sticker upp med ett anfall och publiken vill ha en straff när Andy Bond går omkull men bollen hamnar hos Anthony Wordsworth som dundrar in 3-2 till Colchester. Ett mycket härligt mål och lika viktigt för Colchester som nu får lite andrum.

 
Anthony Wordsworth gör mål på nytt

The U’s tar sig upp på kvalplatsen igen
 
Colchester mycket nära att öka på sin ledning minuten efter då David Mooney skjuter ett mycket bra skott men Rob Elliot kan se bollen smita utanför sin egna stolpen.
 
Målet gör att Colchester backar tillbaka lite väl mycket samtidigt som Charlton jagar en kvittering men riktigt nära en kvittering är man inte än så länge men det är väldigt mycket kalabalik i Colchesters straffområde men än så länge håller man tätt.
 
David Mooney och Ashley Vincent ett bra anfall men i stället för att passa till Vincent avslutar Mooney själv men skottet går utanför.
 
Charlton kvitterar
Med en kvart kvar kommer tyvärr kvitteringen och det är alldeles för mycket tid kvar. Det är ett inlägg som Paul Reid försöker nicka undan men bollen blir tyvärr mest bara hög och kommer inte så långt bort vilket tillåter Paul Benson att göra ett konstmål då han drar till med en cykelspark helt utan chans för Ben Williams.
 
Colchester gör ett dubbelbyte efter målet då Kayode Odejayi ersätter David Mooney som kan ha gjort sitt för The U’s då han nu återvänder till Reading. Ian Henderson ersätter Ashley Vincent.
 
Paul Benson nickar in bollen i mål men domaren har redan blås för frispark till Colchester och The U’s kommer undan med blotta förskräckelsen. Ingen i Charlton protesterar över frisparken.
 
Charlton pressar på och Colchester kämpar med näbbar och klor för att hålla tätt och än så länge håller man tätt men dom kommer närmare
 
Kayode Odejayi fixar fram en frispark i slutet som Anthony Wordsworth tar hand om. Den är riktigt farlig men det blir bara inspark.
 
Paul Benson gör en riktigt ful stämpling på John White och får rött kort. Båda lagen avslutar alltså med tio man vilket nog är skönt för The U’s. Synd bara att det röda kortet kom i slutminuterna för nu får ju The U’s inte riktigt chansen att avsluta det dom påbörjade.
 
Fjärdedomaren visar upp fem minuter mera speltid. Totalt elva minuter alltså
 
Matt Heath är nära att får göra sitt andra mål efter en hörna men Rob Elliot räddar tyvärr bollen. Charlton pressar på för ett segermål men The U's håller undan i slutet och matchen delas
 
17:58 Matchen slut
 
En helt fantastisk match på Weston Homes Community Stadium som innehöll allt. Tyvärr delades poängen.
 
Tyvärr halkar ju The U’s efter lite i tabellen nu men man är bara två poäng från kval på sin tionde plats. Men hade någon föreslagit en poäng mot Charlton när The U’s saknade sex spelare från startelvan hade jag tagit det. Colchester är dock obesegrade under 2011...
 
Nästa match är redan i övermorgon då Colchester åker till Londons östra delar när man möter Leyton Orient. The O’s fick idag stryk med hela 5-0 serieledarna Brighton

   Colchester      Charlton    
1  Ben Williams      Elliot    
3  Lee Beevers      Francis    
28  Matt Heath      Dailly    37
6  Paul Reid      Doherty    
25  John White      Fry    
7  Ashley Vincent  Ut 78*    Wagstaff  In 59  
14  Andy Bond      Semedo    
26  Lloyd James      Racon  Ut 59*  
17  David Perkins    39  Jackson    
22  Anthony Wordsworth       Benson    88
19  David Mooney  Ut 78  19  Martin    
   Avbytare      Avbytare    
15  Kayode Odejayi   In 78    Worner    
16  Ian Henderson  In 78*    Reid  In 59  
18  Steven Gillespie      Sodje    
24  Ben Coker      Abbott  In 59*  
27  Liam Henderson      Seip    
34  Thomas Bender      Fortune    
12  Mark Cousins       McCormack    
 
Colchester – Charlton 3-3
1-0 Matt Heath (15:53), 1-1 Johnny Jackson (straff) (17:19), 2-1 Andy Bond (23:54), 2-2 Johnny Jackson (straff)(41:29), 3-2 Anthony Wordsworth (63:32), 3-3 Paul Benson (77:10)
 
Publik: 6.112
Weston Homes Community Stadium, Colchester

 13 Skott  7
 8 Skott på mål  5
 7 Hörnor  4
 11 Frisparkar  7
 1 Gula kort  1
 1 Röda kort  1
 59 Bollinnehav  41

Tillbaka till "Matcher 2010-2011"

Layer Road2011-01-01 18:08:00
Author

Fler artiklar om Colchester