Colchester 2 - 1 Peterborough

Colchester vänder på nytt 0-1 till 2-1 och tre väldigt viktiga poäng stannar i Essex

Colchester-Peterborough
League One
2011.01.28
Weston Homes Community Stadium, Colchester

Colchester möter Peterborough i en ny fredagsmatch på Weston Homes Community Stadium. Senaste hemmamatchen var för två veckor sedan och även den var alltså en fredagsmatch. Den gången vann The U’s efter två mål av inhopparen Steven Gillespie. I dagens match startar Gillespie för första gången den här säsongen. The U’s gör hela fyra ändringar från tisdagens förlustmatch mot Brighton. Förutom Gillespie tvingas Colchester till en ändring i försvaret då Pat Baldwin är avstängd efter ett rött kort mot Brighton. In kommer nu Nathan Clarke som går direkt in i laget då han kom in på lån så sent som i går. Clarke kommer från Huddersfield och lånet sträcker till säsongen tar slut.

Övriga ändringar är att Lee Beevers ersätter John White som högerback. White hamnar på bänken i stället. Lloyd James ersätter Ian Henderson som i sin tur ersatte Ashley Vincent senast. Både Vincent och Henderson är på bänken.

Peterborough ställer upp med samma startelva som i lördags vann enkelt med hela 4-0 mot Hartlepool. Då finns det ju ingen anledning att ändra på laget. Posh gjorde ju inte ens något byte i lördags.

Colchester startar dagens enda League One match på en elfte plats medans Peterborough bevakar den sista kvalplatsen fyra poäng före Colchester. Tre poäng vore väldigt bra idag med andra ord.

Colchester anfaller i första halvlek från vänster till höger och The U’s kör på i sina radiga tröjor.

20:44 Avspark av Colchester

Peterborough tar ledningen
Peterborough gör avspark och skickar upp bollen men The U’s nickar undan till inkast. Chris Welpdale skickar in bollen framför mål och bollen hamnar hos Tommy Rowe som efter ynka 49 sekunder gör 1-0 till bortalaget

En riktigt mardrömsstart för The U’s men trösten är ju att Colchester är det bästa laget på att vända matchen i League One den här säsongen samtidigt som Peterborough är väldigt bra på att släppa in mål. Hela 46 stycken på 24 försök. Väldigt många mål för ett topplag.

Colchester är nära att kvittera fem minuter senare Lloyd James har ett skott från 3+ meter men Joe Lewis är på bollen men returen blir väldigt farlig och precis när Steven Gillespie ska stöta in bollen hinner Ryan Bennett före och rensar undan till ett inkast.

Peterborough får en hörna som Lee Tomlin slår mot första stolpen men Nathan Clarke nickar undan till Kem Izzet som ska starta ett anfall men det blir ett hoppslag med Tomlin och bollen träffar handen på Izzet och Posh får en frispark i halvbra lägen med dålig vinkel. Tom Kennedy provar med ett inlägg men Clarke nickar undan bollen.

David Mooney blir sånär frispelad av Andy Bond men Kelvin Langmead gör en mycket bra brytning som siste man och Peterborough startar ett anfall som Craig Mackail-Smith får ett mycket bra läge på men han missar bollen totalt men han är ändå avvinkad för offside.

Målskytten Tommy Rowe provar med ett skott från 25 meter men bollen går ganska långt utanför.

Lee Tomlin får ett friläge från halva planen då han lurar offsidefällan Nathan Clarke försöker ställa. Tomlin kommer helt solo med Ben Williams och tack vare ett bra tillbakajobb av Lee Beevers och en ännu bättre räddning av Williams står det fortfarande 1-0 till bortalaget. Väldigt nära 2-0 och då hade det blivit svårt för The U’s att få med sig något från matchen.

Craig Mackail-Smith provar med en cykelspark i bra läge men övningen blir väldigt misslyckad till hemmafansens stora glädje.

Förutom målet så har matchinledningen varit hyfsad jämn men det är Peterborough som tagit tag i matchen och det är Posh som har de bästa anfallen och de farligaste målchanserna.

Peterborough får en hörna som målskytten Tommy Rowe tar hand om. Rowe hittar Chris Whelpdale som nickar bollen i insidan av stolpen och rullar långsamt på mållinjen innan Ben Williams tar hand om bollen. Där hade The U’s väldigt mycket tur.

Colchester kvitterar
Colchester genom Steven Gillespie som gör sitt tredje mål på totalt en timmes spel den här säsongen. Han får gärna fortsätta med det snittet. Målet kommer i slutet av första halvlek efter ett skott av Lee Beevers som Joe Lewis först räddar och Charlie Lee ska sen försöka nicka undan bollen men han misssar totalt och Steven Gillespie är snabbt framme och trycker in 1-1.

Steven Gillespie gör 1-1

Peterborough borde nästan ha haft 3-0 men Colchester kvitterar alltså och nu är matchen helt öppen. Colchester tar sig upp en placering i League One.

Colchester har verkligen fått luft under vingarna efter målet och Lee Beevers är väldigt nära att nicka in 2-1 efter en hörna men bollen går tyvärr på fel sida om stolpen.

David Perkins spelar fram till Lloyd James som skjuter ett mycket bra skott som Joe Lewis har stora problem med och när David Mooney är framme och hugger på returen är han redan avvinkad för offside.

Väldigt bra spel av The U’s i slutminuterna av den första halvleken.

Sista chansen får Colchester när Matt Heath nickar över efter en hörna från Lloyd James.

21:31 Halvtid

Första halvlek slutar 1-1 och det ska Colchester vara väldigt nöjda med för efter en jämn inledning var det väldigt mycket Peterborough som kunde gjort två mål till innan Colchester helt plötsligt får in kvitteringen i slutet. Efter kvitteringen var det bara The U’s som i sin tur kunde gjort ännu ett mål.

1-1 kanske är rättvist ändå.

Inget byte i halvtid av vare sig The U’s eller Posh.

21:46 Avspark
Peterborough är väldigt nära att kopiera starten på den första halvleken med ett mål omgående. Charlie Lee drar till med ett grymt skott från 30 meter och Ben Williams är helt utan chans men bollen tar i undersidan av ribban och ner på mållinjen innan Matt Heath nickar bort bollen men Peterborough kommer snabbt igen och Chris Whelpdale är nära att hitta Tommy Rowe framför målet men David Perkins skickar bort bollen.

Väldigt nära att Peterboro gjorde mål igen inom den första minuten. Nu måste Colchester vakna om det ska bli en rolig fredag

David Mooney skjuter från 30 meter men Joe Lewis har inte allt för stora problem att ta bollen.

Colchester vill ha en straff när Lee Beevers skickar in bollen framför mål. Bollen tar vägen via handen på en försvare från Peterborough men domaren har ingen lust att blåsa.

Ben Coker slår en perfekt krossboll till David Perkins som i sin tur skjuter ett bra skott från 25 meter men Joe Lewis räddar.

Steven Gillespie försöker med en lobb från 20 meter men tyvärr går bollen över målet.

Peterborough och George Boyd skjuter ett bra skott från 35 meter men Ben Williams kan se bollen gå över sin målbur.

Peterborough är väldigt nära att återta sin ledning två gånger under samma anfall men två gånger räddar Nathan Clarke upp situationen på mållinjen.

Colchester är nära att via David Perkins nicka in 2-1 men Joe Lewis får verkligen anstränga sig för att nå bollen.

David Mooney skjuter över från nära håll.

Colchester gör med 20 minuter kvar ett dubbelbyte. Anthony Wordsworth och Kayode Odejayi ersätter Lloyd James och målskytten Steven Gillespie.

David Perkins spelar fram till Andy Bond som får till kvällens hårdaste skott men tyvärr går bollen på fel sida om Joe Lewis stolpe.

Colchester börjar komma in i matchen igen sista kvarten då Peterborough har sprungit sig trötta och nu är det Colchester som för tillfället för matchen och jagar ett segermål.

Colchester tar ledningen
Med tre minuter kvar kommer utdelningen för Colchester. David Mooney får bollen från Andy Bond efter ett perfekt inlägg och Mooney tvekar inte då han trycker in 2-1 för The U’s. Ett mycket viktigt mål för Colchester och David Mooney blir så glad att han även blir varnad efter att ha i stort sätt tagit sig in på den södra läktaren tillsammans med fansen.

David Mooney avgör matchen

Colchester tar sig upp till plats nio för tillfället men nu är det bara en poäng från kval.

David Mooney ersätts av försvararen John White

Nu är det Peterborough som måste jaga och man har en sista bra chans men efter fyra minuters stopptid blåser domaren äntligen av matchen.

22:35 Matchen slut

Colchester vann med väldigt mycket möda med 2-1 men man ska nog tacka målställningen för segern eftersom The Posh hade en boll i insidan av stolpen samt ett skott i undersidan av ribban. Colchester hade ju även dom sina chanser som räddades på mållinjen.

Det var förmodligen säsongens bästa match på Weston Homes Community Stadium samt väldigt viktiga tre poäng för The U’s

Colchester har nu tagit sju poäng mot fyra kvallag. Får anses som klart godkänt.