Colchester 2 - 0 Walsall

Colchester vinner komfortablet hemma med 2-0 efter mål av Perkins och Mooney och har nu häng på kvallagen igen

Colchester – Walsall
2011.02.19
npower League One
Weston Homes Community Stadium, Colchester

Colchester som gjorde en mycket dålig match mot Notts County senast måste vinna idag mot bottenlaget Walsall. Tyvärr stör en del skador för The U’s då Steven Gillespie har råkat ut för ännu en skada. Även Pat Baldwin saknas på grund av skada. Nu ska det inte vara några allvarliga skador då båda spelarna räknas vara tillbaka till nästa match eller i alla fall till nästa lördag.

Colchester som besegrade Walsall på bortaplan med 0-1 siktar naturligtvis att ta dubbeln mot bottenlaget. I höstmötet avgjorde Andy Bond med matchens enda mål då det bara återstod sju minuter av matchen. Hoppas på en lite stabilare seger den här eftermiddagen. Det som talar emot Colchester är den dåliga formen samt att Colchester har så svårt med att vinna mot bottenlag. The U’s har dock tre raka 2-1 hemmasegrar bakom sig och sånt får gärna fortsätta.

I Walsall hittar vi Jimmy Walker och Tom Williams. Walker var på lån till Colchester från West Ham för några år sedan. Den gången var Colchester nära att värva målvakten Walker men Colchester var några minuter för sent ute då januarifönstret stängde och affären gick då i stöpet. Walker spelade i Colchester under tre månader. Många trodde sen att The U’s skulle värvar Walker efter säsongen men dåvarande managerns Paul Lambert valde Ben Williams i stället. Nu är alltså Jimmy Walker tillbaka i sin moderklubb Walsall igen. Tom Williams var på lån till Colchester från Bristol City under hösten och fram till jul innan han återvände till Bristol. Nu är han på nytt utlånad och till Walsall.

För en månad sedan var Walsall stor favorit att åka ur League One men byte av manager har gjort att man börjat vinna matcher och nu är man bara tre poäng från säker mark. Skulle Walsall vinna idag tar man sig över nedflyttningssträcket då flera lag nere i botten inte spelar idag. För Colchester är det nästan tvärtom. Från en given kvalplats till en mittenposition då segrarna uteblivit.

Colchester börjar matchen fem poäng från kval på en elfte plats. Walsall har bara två lag bakom sig men det är bara tre poäng upp till säker mark i League One.

Tyvärr kommer matchen att bli väldigt svårspelad idag då regnet öser ner över Weston Homes Community Stadium den här eftermiddagen.

Spel på hemmaplan

16:00 Avspark av Walsall
Colchester börjar matchen mycket bra och Ian Henderson har ett mycket bra skott efter bara tre minuter men målvakten Jimmy Walker räddar till hörna. Hörnan mot första stolpen nickas i egen ribba av Aaron Lescott innan David Mooney avslutar med ett skott utanför från dålig vinkel.

Colchester har fyra bra målchanser under de fem första minuterna men tyvärr inget mål.

Walsall har ett bra läge då Alex Nicholls överraskar med ett tidigt skott som Ben Williams får vissa problem med och det blir hörna. Hörnan från Matthew Richards tas säkert hand om Ben Williams.

De första tio minuterna är klart underhållande med anfallsspel från båda lagen och Walsall skapar tre hörnor under inledningen.

Colchesters inlånade försvarare Nathan Clarke blockerar ett skott från Richard Taundry.

Colchester tar ledningen
David Perkins gör säsongens första mål när The U’s tar ledningen efter 18 minuter. Målet kommer efter en hörna som David Mooney fixade fram efter en fin nick men Jimmy Walker räddade till hörna. Hörnan från Lloyd James nickas undan av Darryl Westlake men bollen hamnar hos David Perkins som drar till med ett direktskott från 18 meter och helt utan chans för Jimmy Walker i målet. Med tanke på att David Perkins har gjort 13 mål i karriären för olika klubbar och varje gång Perkins har gjort mål har hans lag vunnit. Segern är med andra ord klar och det är lika bra att blåsa av matchen nu.

David Pekins dundrar in 1-0

Colchester klättrar upp en placering i League One bara tre poäng från kval.

David Mooney har två minuter efter målet ett bra skott som dock styrs undan av Andy Butler i bortlaget till hörna. Lloyd James tar hand om hörnan och den här gången hamnar bollen hos Ian Henderson som drar till och bollen träffar ribban från 12 meter.

Kayode Odejayi har ett bra skott som Jimmy Walker räddar.

Colchester gör en mycket bra första halvlek och det är Jimmy Walker som håller nere siffrorna då han gör den ena kvalificerade räddningen efter den andra. Ian Henderson har haft flera bra lägen men Walker står i vägen varje gång.

Walsalls försvar verkar inte riktigt vara på tårna den här matchen. Först nickade man ju i egen ribba i matchinledningen och den här gången är det Aaron Lescott som slår hål i luften vilket ger David Mooney ett läge men tyvärr trodde inte Mooney på en luftsving av Lescott så målchansen hinner aldrig bli en chans.

16:46 Halvtid
Första halvlek slutar 1-0 i en mycket bra första halvlek trots regnet. Colchester har haft fler skott på mål i en halvlek än vad man brukar ha under en hel match. Matchen har även sett hela 14 hörnor så här långt. 9-5 i Colchesters favör. Colchester har ju även haft två bollar i ribban så ledningen är rättvis även om Walsall har haft sina lägen. Helt ofarliga har de inte varit.

Inget av lagen har gjort något byte i halvtid

17:02 Avspark för andra halvlek
Walsall börjar andra halvlek bra men man skapar inte någon riktigt farlig målchans.

Kayode Odejayi har ett jätteläge att öka på till 2-0 då han chippar bollen över en utrusande Jimmy Walker men Andy Butler hinner ifatt bollen och nickar undan den på mållinjen till en hörna. Lloyd James tar hand om hörnan och bollen hamnar hos Ian Henderson som blir fälld i utkanten av straffområdet när Aaron Lescott är lite väl närgången. Domaren dömer frispark men linjedomaren som hade bättre position säger att det ska vara straff vilket det även blir.

Colchester ökar på sin ledning
David Mooney som för en vecka sedan gjorde mål på straff gör även den här gången inget misstag då Jimmy Walker går åt ena hållet och bollen åt andra. 2-0 till Colchester som förhoppningsvis har avgjort matchen.

Straffmål av Mooney igen

Kayode Odejayi har på nytt ett mycket bra läge när han blir framspelad av Kem Izzet och från nära håll skjuter man men Jimmy Walker gör på nytt en mycket bra räddning. Returen hamnar hos David Perkins men hans skott räddas på mållinjen av Darryl Westlake och fortfarande bara 2-0

Lloyd James får även han ett skott räddat på mållinjen när Matthew Gill står i vägen på mållinjen.

Ian Henderson får se sitt skott räddat av Jimmy Walker.

Det är bara Colchester för tillfället som pressar på för ett tredje mål.

Matthew Richards provar med ett skott från 25 meter men Ben Williams behöver inte ingripa då bollen landar högt upp på läktaren bakom målet.

Kayode Odejayi som gjort en mycket bra match men han har tyvärr inte haft den lilla turen med sig idag blir utbytt och får publikens uppskattning. In kommer Isländske landslagsmannen Matthias Wilhjalmsson som gör hemmadebut för Colchester.

Colchester slår av på takten sista kvarten och låter Walsall få några anfall men Ben Williams behöver än så länge inte göra några direkta ingripanden.

Colchester kontrar bra och nyinbytte Andy Bond fixar fram en hörna. Lloyd James hittar Matt Heath framför målet men nicken går utanför.

17:49 Matchen slut

Colchester gör sin bästa match på länge när The U’s vinner med 2-0. Ska man vara lite negativ är det att båda målen kommit på fasta situationer. Ett mål på hörna och ett mål på straff. Men med lite flyt kunde The U’s gjort minst fem mål då två bollar gått via ribban, Walsall har räddat på mållinjen fyra gånger. Chanserna har ju i alla fall inte saknats och det är ju bra.

Nästa match är redan på tisdag då Colchester åker till London Road för ett East Anglia-derby mot Peterborough. Colchester vann hemmamatchen med 2-1 för bara några veckor sedan efter ett sent segermål. Posh vann idag med vissa besvär mot Tranmere med 2-1 efter underläge i halvtid.

Colchester tog sig upp en placering i League One mest för att andra lag inte spelade idag. Avståndet är dock fortfarande fyra poäng till sista kvalplatsen. Posh som ligger fyra är fem poäng före The U’s så det är ju väldigt tätt uppe i toppen.