Lagbanner
Leyton Orient 4 - 2 Colchester
Illa...

Leyton Orient 4 - 2 Colchester

The U's gör en plattmatch och förlorar rättvist mot The O's


Colchester ställer upp med i stort sätt samma lag som spelade 3-3 mot Charlton Athletic på nyårsdagen. Den enda ändringen är ju att David Perkins inte får vara med eftersom han blev utvisad mot Charlton. Mot dagens motståndare Leyton Orient spelar nu i stället Ian Henderson. David Mooney är med i startelvan vilket är lite överraskande då jag trodde hans lånekontrakt tog slut i och med förra matchen. Tydligen gäller det en match till vilket inte gör så mycket.
 
På bänken i Colchester hittar vi Steven Gillespie som än en gång är tillbaka efter skada. Problemet är ju att han aldrig hinner komma tillbaka och spela innan han går sönder igen. Blir nåt kort inhopp lite då och då för att sen gå sönder på träning eller i reservlaget. Simon Hackney har varit borta hela säsongen men han är åter med i truppen och får börja på bänken. Pat Baldwin var sjuk mot Charlton men nu är han med igen. Thomas Bender och Ben Coker är två spelare som kommit fram från egna leden men ingen har än så läge tagit chansen men The U’s har stor förhoppning på dom.
 
Colchester hoppas ju naturligtvis att ta säsongens första dubbel då man även besegrade The O’s på hemmaplan. Den gången vann The U’s med 3-2 trots att man låg under med 2-0 tidigt i matchen.
 
Colchester startar matchen på en tionde plats och eftersom Huddersfield redan vunnit sin match mot Sheffield Wednesday under dagen så skiljer det nu fem poäng till direktuppflyttning men skulle Colchester vinna krymper man alltså avståndet till två poäng samt att man passerar onsdags-laget.
 
Precis som tidigare år balanserar Leyton Orient på nedflyttningsstrecket och seger idag är ju väldigt nödvändig om man vill spela i League One även nästa säsong.

 Matchen kallas ett A-12 derby som är motorvägen från Londons östra delar till Colchester. Det är inte den närmaste matchen Colchester har för det är Dagenham & Redbridge men om man åker tåg till matchen så är det den snabbaste eftersom det bara är en tunnelbane station från Stratford där Colchester-tågen stannar.


Här spelas dagens A-12 derby

16:00 Avspark
Första kvarten förstörs av att radion inte är inkopplad och när man skulle välja Leyton Orients radio hamnade man på Derby-Millwall. Inte riktigt det man ville höra på. Colchester verkar dock ha börjat bäst med några halvbra skott men inget som riktigt har bekymrat Jamie Jones i Leytons mål även om Ian Henderson var nära.
 
Anthony Wordsworth vänder ut och in på sin försvare innan han skickar in ett bra inlägg mot David Mooney men Jamie Jones är först och stöter undan bollen.
 
Evigt unge Scott McGleish har Orients första målchans då han från nära håll skjuter i utsidan av målet. 1-0 hade inte varit så rättvist där.
 
Tyvärr har inte Colchester börjat lika bra som i förra matchen samt att Leyton Orient inte vill göra en lika dålig match som senast. Orient spelar smart och skär av alla ytor som Colchester vill spela på.
 
Leyton Orient är mycket nära att göra matchens första mål då man fått en frispark när Ian Henderson försökt filma till sig en frispark. Inte så smart när domaren står fem meter bredvid. Frisparken från Matthew Spring hittar fram till Jimmy Smith som skjuter ett bra skott som lurar Ben Williams i målet men Lee Beevers räddar på mållinjen till en hörna.
 
Leyton Orient har efter en halvtimme verkligen tagit över matchen men man får ju hoppas på ett snabbt anfall som ger mål för Colchester.
 
Ashley Vincent provar med ett skott från 25 meter men Jamie Jones behöver inte ingripa.
 
Leyton Orient tar ledningen
Jimmy Smith får en ny chans att överlista Ben Williams i målet och den här gången finns det ingen Lee Beevers på mållinjen. Dean Cox hittar från vänsterkanten in med ett perfekt inlägg till Jimmy Smith som nickar in 1-0 till hemmalaget.
 
Målet gör att The U’s ramlar ner till plats elva.
 
Dean Cox försöker upprepa sitt inlägg bara minuten efteråt men den här gången är John White i vägen och Jimmy Smith får ingen ny chans.
 
Colchester har sitt bästa anfall i slutminuten när Andy Bond kommer i perfekt skottläge men tyvärr väljer han att försöka med en passning till David Mooney men det blir i alla fall hörna. Lloyd James tar hand om hörna som efter lite flipperspel avslutas av Anthony Wordsworth som med ett hårt skott tyvärr inte fått in
siktet.


Anthony Wordsworth har varit närmast för Colchester
 
16:48 Halvtid
 
Colchester gör en dålig första halvlek då man inte är i närheten av det fina spelat från lördagen. Snarare en återgång till spelet vi hade under november. Leyton Orient leder rättvist efter första halvlek. Bara för The U’s att komma igen och vända matchen som man gjorde i höstas.

Inget byte av något lag i halvtid men Colchester gör en taktiskt ändring då man byter plats på John White och Lee Beevers. White blir nu högerback och Beevers blir vänsterback. Det är för att Beevers hade stora problem med Dean Cox som hade lekstuga på sin vänsterkant. Nu hoppas vi att John White får bättre tag i Cox.
 
17:04 Avspark
Colchester börjar den andra halvleken ganska bra och det börjar se klart bättre ut i alla fall för The U’s som jagar en kvittering.
 
Leyton Orient ökar på sin ledning
Colchester och Matt Heath bjuder Orient och Alex Revell på 2-0 målet. Heath försöker spela hem bollen men Revell kan enkelt springa fram och ta bollen långt före Ben Williams och så mycket enklare mål har nog inte Revell gjort förut.


Matt Heath ställer till det

Colchester jagar en snabb reducering men Orients försvar håller undan och det blir bara hörnor som bäst.
 
The U’s byter in anfallaren Kayode Odejayi och ut går mittfältaren Ashley Vincent.

 Lee Beevers försöker få till en reducering men Elliot Omozusi står i vägen och det blir hörna. Anthony Wordsworth tar hand om hörnan men Orients försvar är nöjda med att hålla nollan och man skickar enkelt bort bollen som dock snabbt kommer tillbaka men då är Ashley Vincent offside.
 
John White hittar David Mooney med ett inlägg men Jamie Jones har inga större problem med nicken.
 
Anthony Wordsworth tar hand om en frispark på vänsterkanten. Wordsworth försöker hitta Matt Heath framför målet men Jamie Jones når högst eftersom han får använda händerna.
 
Colchester får en livlina
Colchester får en livlina när Jamie Jones bjuder Colchester på en reducering. Kayode Odejayi som skickar in en hög boll mot mål. Jones ska bara plocka ner bollen hur enkelt som helst men Jones tappar bollen och Anthony Wordsworth hinner först och har öppet mål och reduceringen är ett faktum.


Anthony Wordsworth gör 1-2 

Colchester försöker att få till en väldigt snabb kvittering då Leyton Orients försvar sätt lite darrigt ut i andra halvlek men eftersom The U’s har stora problem i dag har man ju inte riktigt utnyttjat tillfället.
 
Ian Henderson ordnar fram en frispark när Jonathan Tehoue fäller honom. Anthony Wordsworth testar med ett skott från 30 meter men bollen går väldigt högt över.
 
Leyton Orient ökar på sin ledning
Orient har nog avgjort matchen när Matthew Spring kontrar när Colchester har väldigt många spelare uppe. Spring skickar in bollen framför mål och där kommer nyinbytte Paul-Jose M’Poku som med ett stenhårt skott trycker in bollen rakt upp i krysset. Snygg mål men den kunde ju lika gärna missa hela arenan då M’Poku tar i för diktatur och fosterland.
 
Colchesters skadeelände fortsätter då Andy Bond tvingas till ett byte då han skadat sig.
 
Colchester får ett sista hopp
Med tio minuter kvar får Colchester ett sista hopp då Ian Henderson reducerar då han glider in bollen förbi Jamie Jones efter en passning från David Mooney.


Ian Henderson ger Colchester ett sista hopp 

Colchester sätter nu allting framåt och tar stora risker när man knappt har nån försvare kvar.
 
The U’s är nära att få in en kvittering på en hörna men Jamie Jones har glömt sitt misstag och han tar den här gången hand om bollen.
 
Leyton Orient avgör matchen
Eftersom The U’s har allting framåt blir det ju väldigt stora luckor bakåt. Jonathan Tehoue tar vara på läget och avgör matchen med ett 4-2 mål.
 
Matchen spelas av och Orient vinner matchen rättvist.
 
17:54 Matchen slut
 
Colchester gör en mycket dålig match och man undrar ju hur samma lag kan spela så fantastiskt bra två dagar tidigare mot Charlton. En förklaring är ju trots allt att laget knappt spelat något på en månad samt att fem spelare i dagens startelva knappt spelat en match på hela säsongen. Sånt sätter ju sina spår.
 
Colchester är nu elva i League One och tappar på lagen ovanför då de flesta lagen där uppe vann.
 
Nästa match är på lördag och i FA Cupens tredje omgång då Colchester spelar en mycket svår match mot Swansea City på Liberty Stadium i Wales. Swansea. Swansea spelade idag mot Svennis Leicester City på Walkers Stadium och den matchen slutade 2-1 till Svennis lag. Swansea ligger trea i Championship och med tanke på hur dåligt The U’s spelade idag så blir det väldigt svårt. Men spelar vi som i lördags väntar nog omgång fyra i FA Cupen.



Leyton Orient       Colchester    
Jones       Ben Williams    
Whing       Lee Beevers  12  
Omozusi       Matt Heath    
Chorley       Paul Reid    
Daniels       John White    
Smith       Ashley Vincent   Ut 53
Dawson       Lloyd Jameds  56  
Spring     Ut 88 Andy Bond   Ut 78
Cox     Ut 71 Ian Henderson  34  
McGleish       Anthony Wordsworth    
Revell     Ut 68 David Mooney    
Avbytare       Avbytare     
M'Poku     In 71 Ben Coker    
Butcher       Simon Hackney   In 78
Cestor       Steven Gillespie    
Tehoue     In 68 Pat Baldwin    
Brown       Thomas Bender    
Chambers     In 88 Kayode Odejayi   In 53
Walker       Mark Cousins    
 
Leyton Orient – Colchester 4-2
1-0 Jimmy Smith (41:26), 2-0 Alex Revell (48:29), 2-1 Anthony Wordsworth (68:29), 3-1 Paul-Jose M’Poku (75:09), 3-2 Ian Henderson (80:10), 4-2 Jonathan Tehoue (86:18)
 
Publik: 4.339
Matchroom Stadium, London

 12 Skott  12
 9 Skott på mål  6
 5 Hörnor  4
 10 Frisparkar  10
 0 Gula kort  3
 0 Röda kort  0
 57 Bollinnehav  43

Tillbaka till "Matcher 2010-2011"

Layer Road2011-01-03 18:08:00
Author

Fler artiklar om Colchester