Lagbanner
Peterborough 1 - 1 Colchester

Peterborough 1 - 1 Colchester

The U's gör en väldigt bra match när man trots tidigt underläge spelar 1-1 borta mot topplaget Peterborough på bortaplan

Peterborough - Colchester
npower League One
2011.02.22
London Road, Peterborough



 Colchester gör som senast och ställer upp med exakt stamma startelva som mot Walsall i lördags. Även avbytarbänken är exakt samma som i lördags. Det gick ju bra i lördags då The U’s vann med 2-0 men hade bara siktet varit rätt inställt kunde Colchester vunnit med 6-0 för så överlägsna var Colchester. Nu är det dock en mycket svårare uppgift som väntar på London Road där hemmalaget Peterborough gör mål lite när dom känner för det. Pat Baldwin och Steven Gillespie har varit borta i några matcher men båda är redo för spel igen men båda hamnar på läktaren i dagens match.
 
Peterborough gör en ändring i laget då man sätter in James Wesolowski istället för Nathaniel Mendez-Laing. I övrigt är det samma 18 spelare som i lördags vann mot Tranmere med 2-1
 
Heder åt Peterborough som idag har sänkt priset från tre pund till två pund och förutom det så skänker The Posh alla intäkter från matchprogrammet till välgörenhet.
 
Colchester ligger inför matchen tia i League One medans Peterborough ligger fyra. Då inte alla lag spelar idag kan Colchester ta sig upp till en åttonde plats som sämst vid seger och en sjunde plats som bäst. Nu haltar ju tabellen ganska mycket efter en besvärlig vinter med engelska mått mätt. Det skiljet hela sex matcher mellan MK Dons som spelat flest matcher (33) mot Notts County som spelat minst antal matcher (27).  Övriga lag ligger på runt 30.

 

Foto taget av Mollestad som finns på plats i Peterborough


20:45 Avspark
Peterboro som ju öser in mål på London Road har matchens första målchans efter tre minuter när Craig Mackail-Smith skjuter från 18 meter men Ben Williams räddar till hörna. Hörnan nickas undan av Nathan Clarke
 
Colchester har ett bra anfall som avslutas av Kayode Odejayi som dock skjuter utanför och det blir inkast även om det såg ut som att målvakten Joe Lewis var på bollen.
 
Matt Heath har en bra nick efter ett inlägg av Nathan Clarke men Joe Lewis räddar för The Posh
 
Peterborough tar ledningen
Att Peterborough skulle göra mål var ju föga förvånande och redan efter sju minuter kommer dagens första mål. Det är George Boyd som på en fin passning från Lee Tomlin avslutar från 18 meter och Ben Williams får kapitulera.
 
Precis som i matchen för en månad sedan tar Peterborough ledningen väldigt snabbt. Den gången vann The U’s med 2-1 och hoppet är ju det sista som överger en.
 
Målet för även ner Colchester en placering till plats 11 då även Carlisle tagit ledningen vilket gör att dom passerar på målskillnad.
 
Kayode Odejayi har ett bra skott men Joe Lewis räddar till hörna
 
Ian Henderson tar sig in i straffområdet och spelar snett bakåt till David Mooney men Ryan Bennett står i vägen och räddar hemmalaget från en given påhälsning.
 
Colchester kvitterar
Colchester får ett inkast på vänsterkanten som långkastande Nathan Clarke tar hand då han snabbt kastar bollen till Ian Henderson som tar sig in i straffområdet och med högern skruvar han behärskat in bollen i bortre hörnet utan chans för Joe Lewis i målet.



Ian Henderson kvitterar för The U's


Det är första målet på bortaplan sedan nyårshelgen. Colchester senaste mål kom mot Leyton Orient i den 81:a minuten och 565 minuter senare gör Ian Henderson mål igen. Målet gör att Colchester är nia i League ONe
 
Colchester spelar riktigt bra och man är nära att ta ledningen vid ett flertal tillfällen men Peterborough håller tätt.
 
Grant McCann tar med handen och Colchester får frispark. Lloyd James drar till med vänstern från 20 meter men Joe Lewis gör en mycket fin räddning i målet.
 
Peterborough kommer i ett farligt anfall när man med två snabba passningar ställer Colchesters mittfällt och Craig Mackail-Smith får ett bra skottläge men Ben Williams gör en mycket fin räddning då han tippar bollen över målet och det blir hörna för hemmalaget. Lee Tomlin tar hand om hörna som Ben Coker skickar undan men bollen hamnar hos Grant Basey som dock skjuter utanför.
 
Nathan Clarke står i vägen för ett närskott från Craig Mackail-Smith.
 
21:31 Halvtid
 
Första halvlek slutar 1-1 efter en mycket bra första halvlek av Colchester. Så här bra har man inte spelet på bortaplan sedan The U’s senast vann en match på just bortaplan och det var ju i oktober.  Det här ger ju helt klart hopp inför den andra halvleken.


 Peterborough gör ett byte i halvtid då Nathaniel Mendez-Laing ersätter James Wesolowski. Bytet innbär att nu har man samma startelva som i lördags.
 
21:48 Avspark
 
Colchester har det första skottet på mål i den andra halvleken då David Perkins provar från 25 meter men skottet är inte speciellt hårt och det går även mitt på målvakten Joe Lewis som inte ser alltför skrämd ut.
 
George Boyd skjuter med vänstern från 25 meter men Ben Williams är med på noterna och styr undan bollen så att den hamnar i Colchesters ägo.
 
Matt Heath får matchens första varning då han river ner Craig Mackail-Smith utanför straffområdet. Frisparken är dock väldigt långt ner så det riktigt farliga läget blir det inte och Ben Williams boxar bort inläggsförsöket.
 
Hemmalaget Peterborough har startat den första kvarten av den andra halvleken bäst men till skillnad från första halvlek så har man inte gjort något mål samt att man även inte haft någon riktigt farlig chans som man hade i första.
 
Ben Coker har ett bra skott men Joe Lewis räddar och på returen skjuter Lloyd James utanför
 
Colchester får ett jätteläge att ta ledningen efter en perfekt boll från Ben Coker som fristället David Mooney men tyvärr blir tiden lite för knapp och Joe Lewis är snabbt ute och styr räddar.
 
Peterborough får ett fint läge efter en hörna från Grant McCann som går mot första stolpen och där når Charlie Lee högst men nicken går utanför första stolpen.
 
Nathaniel Mendez-Laing skickar in bollen framför mål och till George Boyd som från straffpunkten drar till men Ben Coker står i vägen och räddar målet.
 
Kem Izzet får se sitt skott blockeras av George Boyd.
 
Colchester får en hörna efter fint arbete av Kayode Odejayi. Bollen trillar ner hos Kem Izzet som får ett halvbra läge men tyvärr blir vinkeln alldels för liten men han provar ändå men det blir inget mål och Peterborough ställer snabbt om i en blixtsnabb kontring men Nathan Clarke lyckas få en lång tå på bollen och göra en hörna för Peterborough.


 
Foto: Dave Todd från bortasektionen


Ian Henderson har ett skott från nära håll men Joe Lewis räddar.
 
Det känns som Colchester har bra koll på matchen men Peterborough pressar på för att få in ett segermål men Colchester är farliga i sina anfallsförsök.
 
Ian Henderson är väldigt nära att avgöra matchen med bara två minuter kvar när han ser att målvakten står några meter för långt ut och med ett långskott är han väldigt nära att överlista Joe Lewis som dock gör en väldigt bra räddning och The U’s får en hörna.
 
Peterborough får även dom ett jätteläge när klockan slagit över på stopptid. Craig Mackail-Smith tvingar fram en mycket bra räddning från Ben Williams och på hörnan tror man att Peterborough har avgjort då man bara hör en massa publikjubel men nyinbytte Andy Bond räddar på mållinjen
 
22:36 Matchen slut
 
Matchen slutar 1-1 vilket känns väldigt rättvist. Colchester gör en av bästa matcher på bra länge och tar en poäng. Båda lagen hade väldigt bra chanser att avgöra i slutminuten men 1-1 känns ju som en mycket bra poäng. Före matchen hade jag tagit en poäng utan att blinka men det var ju väldigt nära att vi fick alla tre.
 
Colchester ligger nu nia då man passerade Rochdale som inte spelade idag. Avståndet är dock fortfarande fyra poäng till kval då alla matcher utom en slutade oavgjort idag. Sju av åtta matcher. Synd att man inte spelade på massa kryss idag. Den enda matchen som inte slutade med kryss var serieledarna Brighton som vann mot jumbon Plymouth. Brighton vann med 4-0 och nästa match för The U’s är mot just Plymouth. Plymouth som i går fick tio minuspoäng då ekonomin inte är som den borde vara.



 Peterborough        Colchester    
 Lewis      1  Ben Williams    
 Little      25  John White    
 Zakuani      28  Matt Heath    56
 Bennett      6  Nathan Clarke    
 Basey      24  Ben Coker    
 Wesolowski  Ut 46    16  Ian Henderson    
 Lee      10  Kem Izzet    
 McCann      26  Lloyd James  Ut 89  
 Boyd      17  David Perkins  Ut 60  
 Mackail-Smith      15  Kayode Odejayi  Ut 89*  
 Tomlin  Ut 73    19  David Mooney    
 Avbytare        Avbytare    
 Jones      27  Matthias Wilhjalmsson    
 Langmead      14  Andy Bond  In 89  
 Kennedy      2  Conor Powell    
 Ball  In 73    22  Anthony Wordsworth  In 60  
 Rowe      3  Lee Beevers    
 Mendez-Laing  In 46    7  Ashley Vincent  In 89*  
 Davies      12  Mark Cousins    
 
Peterborough – Colchester 1-1
1-0 George Boyd (06:40), 1-1 Ian Henderson (17:37)
 
Publik: 5.758
London Road, Peterborough

 15  Skott  16
 11  Skott på mål  11
 7  Hörnor  5
 5  Frisparkar  7
 0  Gula kort  1
 0  Röda kort  0
 49  Bollinnehav  51

Snabbaste matchrapporten på Svenska Fans igen

Tillbaka till "Matcher 2010-2011"

Layer Road2011-02-22 22:48:00
Author

Fler artiklar om Colchester