Lagbanner
SvenskaFans Team of the Year: Mittfältare III
Fernandinho firar med kollegan Otamendi.

SvenskaFans Team of the Year: Mittfältare III

Den tredje mittfältaren i SvenskaFans Team of the Year är en hårt arbetande mittfältare som klubben oroar sig över hur denne ska kunna ersättas.

"He can play in 10 positions. Last season he played full-back many times. It’s important to create a good team with good guys and he is one of them. He is a fundamental player for us"
/Pep Guardiola hyllar Fernandinho.

?

Vi snackar med Richard Lantto på Cityredaktionen om Pep Guardiolas outtröttlige stöttespelare Fernandinho som fick 50 procent av rösterna i SvenskaFans Team of the Year.

Med 50 procent av rösterna tar Fernandinho en plats i SvenskaFans Team of the Year. Din kommentar på det?
- En tongivande spelare i bästa laget så inte oväntat. Snarare anmärkningsvärt att han fortsätter att prestera på en så hög nivå. 

Vad har han betytt för laget den här säsongen?
- Han kändes länge oersättlig vilket han på sätt och vis är då vi inte heller lyckas värva någon ersättare. Stora delar av säsongen var han precis lika bra som tidigare och oerhört viktig för laget men sen kom skadorna och vi klarade oss lika bra ändå! Det betyder inte att han är obetydlig utan snarare att ersättaren Gundogan höjde sig rejält på slutet. 

Finns det något han kan förbättra för att bli en ännu mer komplett spelare är frågan vi ställer enligt mallen. Men han är ju 34 år nu. Så vi får omformulera och fråga ifall åldern har påverkat hans spelsätt på något sätt?
- Mittbacksspelet! Trodde knappt mina ögon när jag bänkade mig på min plats på Etihad inför Arsenal hemma och han startade som mittback trots att vi inte hade några stora skadeproblem. Under den matchen spelade han på mittfältet offensivt men så fort Arsenal fick bollen så blev han mittback igen vilket han faktiskt lyckades helt ok med. Det kan vara ett sätt att förlänga Fernandinhos karriär, en annan är att ge han färre matcher från start men jag tror att han har minst ett år kvar i kroppen som outtröttlig mittfältare. 

Du brukar prata om Citys ambitioner på att hitta en ny Fernandinho. Hur länge litar Pep på 34-årige Fernandinho. Han har ju hyllat honom åtskilliga gånger och är ju en nyckel för ert spel. Får han en säsong till? Hur ser kontraktet ut?
- Hans kontrakt går ut om ett år men Fernandinho vill stanna. Gör han det i närheten av lika bra som de senaste åren så förtjänar han en förlängning även om vi naturligtvis måste hitta en långsiktig ersättare och då helst i sommar. 

Avslutningsvis: Om du får välja ut en en speciellt avgörande insats den här säsongen, vilken väljer du då?
- Han spelade 42 matcher under säsongen och jag kan ärligt talat inte komma på någon dålig insats men nu frågade du om en avgörande. Kan inte komma på någon som sticker ut ur mängden för han är alltid bra så svarar väl Arsenal hemma.

Tidigare vinnare:
2018: Kevin De Bruyne - David Silva - Leroy Sané - Christian Eriksen
2017: Dele Alli -  N'Golo Kanté - Eden HazardAlexis
2016: Riyad Mahrez - N'Golo Kanté - Dimitri Payet - Dele Alli
2015: Eden Hazard - Césc Fabregas - Alexis - Nemanja Matic
2014: Yaya Touré - Eden Hazard - Adam Lallana - Steven Gerrard
2013: Juan Mata - Michael Carrick - Santi Cazorla - Gareth Bale
2012: David Silva - Yaya Touré - Clint DempseyGareth Bale
2011: NaniCharlie AdamLuka ModricGareth Bale 
2010: James Milner - Cesc Fabregas - Frank Lampard - Florent Malouda
2009: Cristiano Ronaldo - Steven Gerrard Frank Lampard - Ashley Young
2008: Cristiano Ronaldo - Steven Gerrard - Cesc Fabregas - Ashley Young
2007: Cristiano Ronaldo - Michael Essien - Paul Scholes - Ryan Giggs

Henrik Örtenvik2019-06-04 15:30:00
Author

Fler artiklar om England