SvenskaFans Team of the Year: Mittfältare III
Adam Lallanas fantastiska säsong har dragit blickarna åt sig från många större klubbar.

SvenskaFans Team of the Year: Mittfältare III

Efter Yaya Toure och Eden Hazard har vi nu kommit fram till mittfältsposition nummer tre, en plats som tas av en spelare som av sin tränare liknats vid Andres Iniesta.

"Adam is special, he is a very unique player. We haven't seen a player like that in this country for a long time. Lately he has had a number of opportunities to get into the England national side so that is a very good thing for him. I am always telling him that he has the characteristics of a Spanish player and he has the skills of an Iniesta, Xavi or Fabregas."

/Mauricio Pocchettino hyllar sin adept.

Med drygt 50 procent av rösterna kammar Adam Lallana hem en plats på mittfältet i SvenskaFans Team of the Year. Vi snackar med Emanuel JeppssonSouthamptonredaktionen om en lagkapten som ryktas vara på drift från sydkusten.

Adam Lallana har verkligen exploderat i Premier League den här säsongen och fått fart på målskyttet igen. Hur har hans spel förändrats när ni gick från Nigel Adkins till Mauricio Pocchettino?
- Lallana har mått bra av att få fler smarta och pressvilliga spelare runt sig. Pocchetinos spelstil involverar en hög press och då bollen vinns i ett tidigt skede ger det ofta ytor att spela på, vilket gynnar vår kreatör. Den stora skillnaden är således var på planen han får bollen och hur mycket yta han har att jobba på.


Kapten och trollkarl.

Hur skulle du beskriva engelsmannens spelstil? Styrkor och svagheter?
- En irrationell spelare som ser möjligheter som inte många andra ser. En snabbtänkt och kreativ spelare vars fötter kompletterar smartheten i huvudet. En möjlig svaghet är att han inte är så stor och fysisk i defensiven, men det finns det andra spelare i laget som kan täcka upp.

Adam Lallana är er kapten och är uppvuxen i klubben sedan 12-årsåldern. Nu ryktas Liverpool ha lagt ett bud på honom. Hur går tankarna bland fansen om denna potentiella övergång? Och är övergången på något sätt länkad med Pocchettinos vara eller icke vara?
- Det är en potentiellt mycket tuff spelarförlust, då kreativa spelare inte växer på träd. Bland fansen finns en viss oro kring hur laget ska fungera nästa år utan Lallana. Pocchetino har säkert en stor roll i transfercirkusen, då hans stil som sagt passar Lallanas spel. Med Pocchetino kvar vid rodret tros flera spelare vara beredda att stanna och fortsätta sikta mot Europa.


Brendan Rodgers sägs ha blickarna riktade mot Adam Lallana. 

Nackdelen när man är en lite mindre klubb som har en fin säsong är ju att de stora hajarna kommer och knackar på dörren. Det sägs att Arsenal vill ha Chambers, en hel radda klubbar rycker i Rodriguez, Lovren sägs vilja röra på sig, Pocchettino har sagt att hans tid i klubben är ett avslutat kapitel och Lallana kanske går till Liverpool. Hur hantera man det som supporter? Och vad har ledningen tagit för ställning i frågan? Tappar ni ett gäng spelare kanske ni får slåss för överlevnad nästa säsong?
- Efter den här säsongen lever nog en del supportrar fortfarande i något slags eufori. Det känns dock som att flera av spelarna redan ses som förlorade och supportrarna försöker göra det bästa av situationen. Lallana och Lovren verkar vara de spelare som ses som viktigast, då dessa båda herrar är hjärtat i offensiven respektiv defensiven. Förhoppningar finns även på att akademien ska fortsätta leverera och spelare som Gallagher, Reed och Ward-Prowse hoppas ta ytterligare steg. Dessutom hoppas vi att fler kommer upp underifrån.

Avslutningsvis: vilken rubrik vill du helst läsa under Silly Season?
- Pocchetino stannar, Lallana och Lovren likaså.
 


Tidigare vinnare:*
2013: Juan Mata - Michael Carrick - Santi Cazorla - Gareth Bale
2012: David Silva - Yaya Touré - Clint DempseyGareth Bale
2011: NaniCharlie AdamLuka ModricGareth Bale 
2010: James Milner - Cesc Fabregas - Frank Lampard - Florent Malouda
2009: Cristiano Ronaldo - Steven GerrardFrank Lampard - Ashley Young
2008: Cristiano Ronaldo - Steven Gerrard - Cesc Fabregas - Ashley Young
2007: Cristiano Ronaldo - Michael Essien - Paul Scholes - Ryan Giggs

*På grund av varierande omröstning där vi dels tagit fram platsspecifika mittfältspositioner, dels röstat fram fyra mittfältare oberoende av position, så presenterar vi här hela mittfältet.
 

Henrik Örtenvik2014-05-26 08:00:00
Author

Fler artiklar om England