Lagbanner

Inför Burnley-Hull

Laget reser rakt västerut till Turf Moor för möter borta mot Burnley.

För första gången i "modern tid" visas Hull City på svensk television. Mötet mellan Burnley-Hull, med början 20:45 på Fredag, sänds på Viasat Sport 2. Sändningen börjar 20:40.

Hull reser i gott mod. Laget har hittat ett självförtroende som man saknat under nästintill hela säsongen. Peter Taylor manskap har all rätt att känns på det viset. Efter poäng mot både Southampton (b) och Reading (h) samt en trepoängare mot Derby hemma senast ska laget känna sig nöjda över spelet och framförallt resultatet. Innan Saint's matchen spelade man även lika med ett bortastarkt Millwall.

Burnely borta är dock inte det lättast tänkbara motstånd för Hull. Inte p.g.a av "The Clarets" tabellplacering, anledningen är istället att Hull har ett mycket dåligt bortafacit på Turf Moor.

Burnely ligger för närvarande på en 17:e plats med 16 poäng. 2 poäng färre än Hull som ligger på en 12:e placering. Burnley har i sina 4 senaste ligamatcher vunnit 2 och förlorat 2. Hull har istället vunnit 1 och spelat oavgjorde i 3 av dem.


Historiskt sett
Lagens senaste möte spelades för nästan 10 år sedan, då Hull tog en bekväm hemmaseger på Boothferry Park med 3-0. Dessvärre ser det mörkare ut på bortaplan. På Turf Moor's 21 matcher har Burnley vunnit 11 medan Hull bara lyckats gå vinnande ur 5. Dags att förbättra den statistiken inför TV-publiken.


Tipset
Burnley är absolut inget lag man ska underskatta, men jag tror att Taylor's grabbar är rejält på gång och verkligen vill ta en andra rak seger. Vilket skulle vara den första uppföljande segern denna säsong. Jag tror Tigers tar en 0-2 vinst med Elliott och France som målskyttar.


Trolig laguppställning
Myhill - Cort, Dawson, Lynch, Delaney - Welsh, Woodhouse, Barmby, France - Fagan, Brown

Andreas Knapp2005-10-27 18:15:00

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday