2024-03-02 18:30

Luton - Aston Villa

Inför Luton - Aston Villa
En stekhet spelare från ett varmt Jamaica. Kan han fortsätta sin fina form och skapa oreda i motståndarnas straffområde?

Inför Luton - Aston Villa

Möte mellan två lag som slåss om viktiga positioner i olika ändar av tabellen. Hemmalaget ligger just under nedflyttningsstrecket och försöker naturligtvis få minst tre lag bakom sig efter sista omgången. Aston Villa jagar i första hand en direktplats till Champions League och i dagsläget är man just på en fjärdeplats som ger detta. Motsvarande möte på Villa Park (3–1) var en tämligen överlägsen seger för hemmalaget. Nya förutsättningar gäller på ”lilla” Kenilworth Road, hur kommer matchen utvec

Luton Town
Luton Town har gått en lång väg på kort tid för att till slut hamna i finrummet av engelsk ligafotboll. En sagolik transport från amatörfotboll till den yppersta eliten – bara att lyfta på hatten ??.
Att Luton ligger illa till är inget konstigt då det är svårt för nyuppflyttade lag att etablera sig i Premier League. Men om vi tittar närmare på resultatet kan vi se att Luton nästan alltid gör mål i matcherna och blir det förlust är det ganska ofta med uddamålet. Sett till denna lilla statistik så ligger Luton närmare att kunna ta fler poäng än vad tabellen visar. Men det är fler faktorer som spelar in och tabellen ljuger aldrig brukar det heta. Men en sak är säker – Luton Town är ingen slagpåse.
I hemmalaget återser vi lite bekantskaper från vårt kära Aston Villa. Vi startar med managern Rob Edwards som var i ungdomsleden i Aston Villa och senare i A-truppen och gjorde totalt 8 matcher. Vidare har vi också (för närvarande skadad) Marvelous Nakamba samt på nytt fotbollsfödde Ross Barkley som gör det väldigt mycket bättre här än i sin till i Aston Villa.
Hemmalaget har en del bekymmer med skador som stör uttagningen. Förutom nämnde Nakamba så är ordinarie lagkaptenen Lockyer borta sedan en tid efter han föll ihop under match. Osäkra kort i en annars given backlinje är både Osho och Bell. Lägg där till den tunge anfallaren Adebayo som definitivt är borta. Osäker är också den giftige och för Luton viktige spelaren Lokonga. Så mycket att fundera över för manager Rob Edwards och det innebär en del justeringar och nya spelare som måste träda in.

Aston Villa
Sedan Pau Torres skadades strax före jul startade en resultatmässigt sämre period för Aston Villa. Det blev tydligt hur viktig spelare han är. Men sakteliga är han tillbaka ock så också Villas vinnande spel. Till denna match är han dock lite osäker, han åker med till Luton men testas sent. Exakt samma gäller för Konsa. I ett hårt skadedrabbat Villa presterar de som kan spela helt fantastisk fotboll just nu och framåt finns ett ständigt hot i form av Watkins och Bailey. I och med alla skador så skriver sig startelvan sig själv, det finns helt enkelt inte utrymme för många förändringar.
I jakten på Champions League är denna och nästa veckas matcher väldigt intressanta. Villa är just nu fyra med Tottenham fem poäng bakom (en match mindre spelad) och följt av Manchester United som är åtta poäng bakom. Tottenham har Crystal Palace hemma medan det är derby i Manchester på söndag. Så en vinst för Villa skulle hålla kvar eller öka avståndet nedåt. Nästa helg kommer Tottenham till Villa Park och då kan 4:e platsen stärkas med ett järngrepp om resultaten går rätt väg. Men som vanligt är det en match i taget. Aston Villa har går även in i slutspelet i Europa nästa vecka.

Matchen
Beroende på Konsa och Torres eventuella medverkande så är det backlinjen som kan förändras jämfört med de två senaste matcherna. Övriga spelare är givna till start, inga överraskningar att vänta. Det är upplagt för en det mål då det är Luton som står på ena sidan och Villa har ofta vana att göra mål i sina matcher.
Matchen spelas klockan 18:30 på lördag och visas på Viasat/Viaplay. UTV!
 

Robert Larsson2024-03-02 09:12:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa