Anfield, 2022-10-01 16:00

Liverpool - Brighton
3 - 3

Liverpool - Brighton 3-3: Underläge, Överläge, Oavgjort

Det svängde friskt i 90 minuter när Liverpool tog emot Brighton på Anfield i en match som kunde slutat hursomhelst - Men slutade oavgjort.

Det var en fin höstsol som strålade över Anfield upplagt för en ljus hemmamatch efter nästan 3 veckors uppehåll i ligan - Men det började mörkt.

Första halvlek.. Kollaps och upphämtning
Bara ett par minuter in i matchen chockades Anfield när Leandro Trossard gav gästerna ledningen, återigen efter tumult i ett ifrågasatt Liverpool-försvar, när han vackert framspelad av Danny Welbeck avslutade innanför straffområdet i Alisson's bortre hörn. Brighton fortsatte att utnyttja sitt momentum och efter ett par farliga anfall var det dags igen, även denna gång genom Trossard. Brighton anfaller från vänsterkanten och ett inspel hamnar i straffområdet där, trots majoritet av Liverpool-spelare, bollen letar sig fram till en Trossard som dunkar in 2-0 bakom Alisson.

Likt tidigare matcher tar det tid och krävs nästan en väckarklocka för The Reds att spela sig in i matchen och först efter 0-2 börjar det se bättre ut med mer anfall än försvar, där Fabio Carvalho är närmst att peta in bollen efter ett inspel från Trent Alexander-Arnold. Bollen hade troligtvis hittat nätet om inte Brightons Joel Veltman fått en fot på bollen i sista stund.

Reduceringen skulle komma strax därpå genom Firmino, framspelad av SalahHenderson lyckas få in bollen strax bakom backlinjen till en Salah som istället för att skjuta slår en passning i sidled för att lura Brighton-försvaret och framspela en fri Firmino och Liverpool fick vittring med 1-2. Målet VAR-granskades med hänvisning till Salah men det stod klart att han var on-side och Anfield kunde explodera i både glädje och lättnad. Resultatet står sig till halvlek.

Andra halvlek.. Fullbordad vändning och poängtapp
Inför andra halvlek gör Klopp sitt första byte där Luis Diaz  kommer in mot Carvalho. Det visar sig ge resultat direkt och Liverpool gör sitt andra för dagen på en kontring bara ett par minuter in i andra halvlek. Diaz för in bollen från kanten i väntan på löpande medspelare och hittar Firmino i straffområdet som kyligt tar sig förbi Dunk med en kroppsfint och kyligt placerar in 2-2 bakom Sanchez.

Nu var det Liverpools tur att utnyttja momentum och pressen skulle snart löna sig när bollen letar sig in till 3-2 genom ett självmål, lite olyckligt, av Webster på en hörna efter en felbedömning av Sanchez. Det såg länge ut att detta mål skulle vara avgörande och sluta i seger för The Reds, men Brighton lyckades skapa press i matchens slutskede och Trossard skulle få fullborda sitt hattrick. Efter att ha lämnats utan övervakning på ett inlägg och trots att Alisson lyckades få händerna på bollen lyckades han inte parera avslutet och 3-3 var ett faktum.

Alexander-Arnold hade en sista chans med en frispark på övertid, som tyvärr gick strax utanför och matchen slutar oavgjort i en match som vände åt alla håll och kunde slutat hur som helst.