Veckans Liverpool
Bara en timme kvar av veckan som har gått. Vad har hänt ut Liverpools perspektiv? Redaktionen reflekterar över både stort och smått, ris och ros. Vi ger dig veckans...
Övertaggade
Vi har frågat oss hur Daniel Sturridge ska pressas in i Liverpools startelva och mot Reading fick vi se hur det kan fungera på ett bra sätt där han hade tre bra chanser att näta. Men vi kan samtidigt fråga oss vad som har hänt med tålamodet i Liverpools spel? Tidigare har det funnits ett visst lugn och stillsam metodik i hur laget spelat men på sistone har fokuset legat på att skapa så många målchanser så snabbt som möjligt. Resultatet av det blir onödiga risker och ett väldigt slarv i passningsspelet som lätt kan undvikas. Dels leder det också till ett lag som aldrig vilar med bollen utan ofta ger bort initiativet och öppnar upp för kontringar istället för att ha kontroll på matchen.
Brist på bänk
Den enda managern som gjort färre byten än Brendan Rodgers den här säsongen är David Moyes. Mot Reading var Stewart Downing den enda som fick komma in för att förändra matchbilden. Att Liverpool har en tunn trupp är ingen överraskning men nog måste Rodgers lyckas och våga använda sig mer av laget både när det kommer till ändringar i startelvan och av elvan på planen. För det börjar se trögflytande ut där krafterna tar slut tidigt och de viktigaste spelarna i laget inte orkar hela vägen ut.
Missförstånd
Ett uttalande i Marca vreds till att Rafael Benítez hade väl utstakade planer på att återvända till Liverpool som manager någon gång i framtiden. Efter att det satt snurr på media och Brendan Rodgers bemött det i pressen förklarade Rafa att citatet var taget ur sitt sammanhang och att han menade staden och inte laget Liverpool. Fast samtidigt var det inte första gången efter att han lämnade klubben 2010 som Benítez flörtade med klubben och troligtvis inte heller den sista.
Vassaste
Den ordinarie förstemålvakten blir skadad precis före match mot Liverpool och en junis, doldis eller backup går in och växer allt eftersom matchen fortlöper ut till en vägg. Låter det bekant? Alex McCarthy hade inte spelat sedan i november innan han fick chansen mot Liverpool och parerar eller limmar tio skott. Det ska sägas att det var ingen galen fantominsats under 90 minuter av McCarthy, men enhandsräddningen på Gerrards kanon och att klistra Suarez närskott är inga dussinprestationer. Och varje gång det händer lösgör sig undantrycka minnen av Massimo Taibi och Jürchen Macho från de mörkaste hjärnvalven.
Oskärpa
Samtidigt skulle Liverpool sett till övertag och anfallsöppningar ha haft råd att bjuda McCarthy på 2-3 jätteräddningar och ändå vunnit matchen. Den främsta anledningen till att det inte skapades ännu mer av Readings bolltapp på mittplan och ganska öppna försvarsspel var mängder av felbeslut sista tredjedelen av Liverpoolspelarna. Om det berodde på stress eller brist på att riktigt tända till i slutet av en säsong som alltmer går mot att bara spelas av låter vi vara osagt.
Liverpool förlade enligt matchstatistiken 65 % av alla anfall centralt och många av dessa slutade med en boll för långt framför, för långt bakom eller till fel spelare. Flera gånger stod en lagkamrat sopren ute till vänster eller höger, men i stället körde bollhållaren fast i gröten rakt framför mål. Bristen på skärpa kunde skönjas över hela planen med enkla passningar till fel adress och kanske allra tydligast när Daniel Agger bredsidar ett inkast av José Enrique direkt ut över sidlinjen medan Jamie Carragher hopplöst sträcker händerna i luften och undrar vad som försiggår.
Att ta det onda med det goda
Inom en minut halvvägs in i andra halvlek på Madejski bjuder Pepe Reina på både det bästa och värsta ur sin repertoar. En god placering och vältajmad benparad förhindrar ett Readingmål tvärtemot matchbilden på deras första egentliga målchans. På ett inkast i sekvensen efteråt missbedömer Reina sedan bollbanan fullständigt och flaxar i luften som en halshuggen höna innan Reading får två möjligheter att försöka trä in bollen i den målvaktslösa buren. Lyckligtvis lyckas de inte.
Allseende öga
Från och med säsongen 2013-14 kommer de 20 klubbarna i Premier League ha mållinjesteknologi installerad. Britiskbaserade Hawk-Eye fick kontraktet med en teknik som består av sju kameror placerade i vardera målbur och som med millimeterprecision kan avgöra om hela bollen var över linjen eller inte. Inom en sekund kommer huvuddomaren via vibration och en optisk signal på sin klocka att uppmärksammas på en boll som är över mållinjen. På tiden säger vi.