Riverside, 2023-11-28 20:45

Middlesbrough - Preston
4 - 0

Middlesbrough 4 - 0 Preston

Middlesbrough 4 - 0 Preston

Efter Boros förlust mot Bristol vann de bekvämt mot Preston North End på ett kyligt Riverside tre dagar senare.

Innan matchen drog igång visade termometern i Middlesbrough runt omkring 0 grader celcius, vilket förmodligen var den kallaste temperaturen som uppmätts på Teesside sedan förra vintern. Vid runt midnatt lokal tid ska det tydligen enligt väderprognosen även börja snöa. Förmodligen påverkades spelarna från båda lagen av detta, för trots de fyra gjorda målen var det många spelare som under stora perioder verkade fastfrusna till planen. 

Middlesbrough tre första mål kom i snabb takt, med tio minuters mellanrum mellan varje mål. Det första målet kom genom Isaiah Jones i den 16:e minuten. Jones gjorde därmed sitt första mål sedan 7:e oktober. Det andra målet kom som sagt tio minuter senare och gjordes den här gången av försvararen Rav van den Berg, som kunde peta in bollen i mål efter en hörna. Det var även hans första mål för Middlesbrough. För tredje gången, tredje tiominutaren senare, kom det tredje målet och andra för dagen av Isaiah Jones, som kyligt lyfte bollen över Prestons målvakt Freddie Woodman. 

Frusna fötter
I matchens andra halvlek tog PNE taktpinnen under de tio första minuterna. De lyckades dock aldrig göra hål på Middlesbroughförsvaret och verkade till synes ha gett upp efter denna korta forcering. Med runt en halvtimme kvar att spela verkade det som sagt som om spelarnas fötter hade frusit fast i marken, då det var ytterst lite fotboll som faktiskt spelades. Utan att dra förhastade slutsatser, så var nog oddsen på att alla 22 spelare på plan ville gå hem och sätta sig i soffan med en varm kopp mjölkchoklad istället för att spela fotboll i nollgradig kyla rätt låga. När ingen hade lust att spela fotboll så tvingade Michael Carrick ännu fler att spela fotboll, då han tog tillfället i akt och luftade lite på bänken. Matthew Clark fick spela sina första minuter för Boro på över ett år (på grund av en skada), samtidigt som den 17-årige Law McCabe fick göra sin elitdebut för Boro. Detta gjorde McCabe till Middlesbroughs elfte yngsta spelare någonsin (sjunde yngsta under 2000-talet). 
Mitt i all tumult råkade till och med Alex Bangura göra sitt första mål någonsin för Boro efter ett godtyckligt skott från distans som lyckades glida förbi Freddie Woodman i Prestonkassen i den 94:e minuten. Nu fick äntligen alla gå hem och dricka sin kopp med varm choklad. 

I nästa match väntar lokalrivalerna Leeds, som för tillfället är i god form och ligger på en fjärdeplats i tabellen. Middlesbrough har nu åtta startspelare skadade, vilket markant kommer försvåra kampen mot Leeds borta på Ellan Road. Idag lyckades dock Boros B-lag bra nog för att göra fyra mål. 

Viktor Kristensson2023-11-29 00:19:34
Author

Fler artiklar om Middlesbrough