2023-08-12 13:30

Coventry - Middlesbrough
3 - 0

Middlesbrough förlorar igen

Middlesbrough förlorar igen

En ny match i The Championship för Boro innebar en ny förlust. Denna gången föll Michael Carricks mannar pladask borta mot Coventry City. 3-0 blev det till hemmalaget.

Under Michael Carricks ledning har Middlesbrough misslyckats att vinna sina sju senaste matcher. Sviten förlängdes under eftermiddagen idag då den sjunde raka vinstlösa matchen kom i form av en bortamatch på The CBS Arena. Middlesbrough söker nu efter sin första vinst, och efter att göra sitt första mål i ligan. 

Styrelsen på Teesside har under sommaren kritiserats för de medelmåttiga övergångarna som gjordes, eller inte gjordes, under det pågående fönstret. Nyckelspelare som Cameron Archer och Ryan Giles lämnade klubben då deras låneperioder tog slut, men inga vettiga spelare har blivit värvade för att ersätta dem. Nu lämnar även Chuba Akpom för franska Lens, och även där har man inte funnit någon riktig ersättare. Således är det kanske inte så underligt att man nu förlorar två raka matcher, och inte lyckas göra mål.

Vad behöver egentligen ske för skutan på Teesside ska vända igen? För tillfället ryktas Boro värva två offensiva spelare, Lukas Engels från Danska ligan och Emanuel Latte från Atalanta. Om något så kan väl en bredare trupp inte skada, men det är oklart om två någorlunda obeprövade spelare kommer få fart på Boros säsong igen. Michael Carrick har inte bemött liknande motgångar tidigare under sin tränarkarriär och det verkar för tillfället inte vara så att han vet hur man ska ta sig ur detta mörker. 

Boro var tippade som uppflyttningsfavoriter av många experter inför säsongen, och trots att det endast har gått två matcher har oddsen på det tipset stigit markant. Middlesbroughs nästa match i ligan är hemma mot Huddersfield om en vecka. I ligacupen lyckades Boro vinna mot the Terriers med 3-2 tidigare i veckan, om något liknande skulle kunna upprepas hade stämningen runt Middlesbrough höjts - därtill hade tabellplaceringen, även den, höjts. 

Viktor Kristensson2023-08-12 23:18:00
Author

Fler artiklar om Middlesbrough