Middlesbrough - Aston Villa
0 - 1

Middlesbrough förlorar mot Aston Villa
Uttåg ur cupen smakar aldrig gott. Nu ligger all fokus på Chelsea.

I FA-cupens tredje runda mötte Middlesbrough slutet på sin cupresa efter en jämn affär med Aston Villa som slutade 0-1.

Middlesbroughs hårt skadedrabbade trupp fick idag en smula helande nyheter; nämligen att stjärnskottet Hayden Hackney var på benen och på plats i startelvan igen. Det behövde verkligen hemmalaget för att få så mycket hjälp på traven som möjligt när Premier League-laget från Birmingham kom på besök.

När ett lag som flyger högt i högstadivisionen och som kan stoltsera med en världsmästarmålvakt kommer knackandes på dörren är det självklart att laget på andra sidan dörren barrikerar hårt och förbereder sig på den ständigt hamrande murbräckan.

Tufft blev det också under den första halvleken då det var Aston Villa som hade nästan allt bollinnehav, men Boro höll tätt bakåt och försökte utnyttja sig av kontringar för att spräcka Aston Villas nolla. En helt genomusel plan var det inte heller, för i den 44:e minuten kom Middlesbroughs första riktigt farliga målchans. Både Josh Coburn och Isaiah Jones missade dock ett inlägg som kom flygande rakt framför sina fötter och Emi Martinez mål. Därmed slutade första halvlek mållöst.

Det kändes i alla fall inte som om den andra halvleken skulle sluta mållöst då båda lagen gick upp en anfallsväxel. Aston Villa stod för de flesta chanserna men även Boro lyckades hitta just rätt grässtrån att vrida sina dobbar kring som gav deras fötter precis rätt språng för att stundtals komma nära de grässtrån som befann sig i motståndarlagets mål. Dessa grässtrån hittade dock aldrig bollen, utan det var det gröna gräs som befann sig i Middlesbroughs kasse som bollen till slut landade på. I den 88:e minuten avfyrade polacken Matty Cash ett långdistansskott från 20 meter som oturligt nog studsade på Emanuel Latte Lath och därmed slank endast ett par millimeter bortom Tom Glovers handskar. Matchens enda mål ledde till Aston Villas första vinst i FA-cupen sedan 2016.

Boro gav sig aldrig lätt, det var snarare så att de kämpade som hästar hela matchen. Att lämna tomhänt kändes rättvist men ändå inte. Ett oavgjort resultat och 0-0 kändes emot matchens slut, dessutom mer rimligt. Middlesbroughs smarta kontringsspel kunde ha lönat sig ifall de bara haft lite mera tur, men det är ingen skam att förlora på det viset som the Teessiders gjorde idag. På tisdag väntar lagets andra cupäventyr då de tar emot Chelsea i semifinalen av ligacupen.