Riverside, 2023-08-05 16:00

Middlesbrough - Millwall
0 - 1

Middlesbrough förlorar seriepremiären
Tifot inför matchstart. Foto: Red Faction (@RF08)

Middlesbrough förlorar seriepremiären

I mötet mot Londonklubben Millwall i säsongens första match föll Boro med 0-1.

Både Millwall och Boro bär ett lejonemblem på bröstet, men lejonen från huvudstaden visade sig igår starkare och tämjde de röda från nordost. Matchens enda mål, som kom i 79:e minuten från den lejonhjärtade Romain Esse gav Boro en rejäl verklighetskoll. 
Middlesbrough har aldrig varit bra i säsongsinledande matcher, och ett praktexempel på detta är att man inte har vunnit en enda av sina sju senaste säsongstarter. Idag hjälptes inte heller statistiken av att Boro har tappat många av sina Premier League-lån som var en stor del av lagets framgångar förra säsongen. Förra säsongens skyttekung Chuba Akpom var även han frånvarande från det röda laget, men på grund av en knäskada. 


Matchbilden var en sådan där Middlesbrough hade mest bollinnehav, men där Millwall marginellt såg skarpast ut. Middlesbroughs huvudtränare Michael Carrick var inte alltför orolig efter matchen, och ansåg att man inte borde bli panikslagen så tidigt in på säsongen. 


Trots en regnig dag på Teesside var ett fullsatt Riverside på plats för att stötta sitt lag. Boros ultrasgruppering Red Faction hade även förberett ett vackert tifo inför matchstart. Det var dessutom en hel del tillresta Millwallsupportrar på plats. 

Viktor Kristensson2023-08-06 14:03:23
Author

Fler artiklar om Middlesbrough